- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum alegi cea mai avantajoasă poliță RCA. Detaliile la care trebuie să fii atent atunci când compari ofertele

18 Oct, 22:53 • Stefan Simion
Atunci când intenționează să achiziționeze produse sau servicii, cu siguranță mulți dintre noi compară mai multe oferte pentru a o alege pe cea mai avantajoasă. Acest lucru este valabil și în cazul polițelor RCA.
Cum alegi cea mai avantajoasă poliță RCA. Detaliile la care trebuie să fii atent atunci când compari ofertele

Ca să închei o poliță RCA avantajoasă ai la dispoziție mai multe metode de comparare a ofertelor. Cea mai la îndemână este utilizarea platformelor online de comparare a prețurilor, scrie Ziarul de Iași

Aceste site-uri afișează rapid prețurile polițelor RCA oferite de diverse companii de asigurări, în funcție de informațiile furnizate despre vehicul și despre asigurat.

Cum alegi cea mai avantajoasă poliță RCA

Andrei Postelnicu, partener Destine Broker de Asigurare-Reasigurare, recomandă solicitarea unor oferte personalizate de la mai multe companii de asigurări. Solicitarea poate fi făcută atât online, cât și prin contactarea directă a agenților de asigurări.

RCA
RCA

Dezavantajul acestei metode este că solicită mai mult timp decât folosirea platformelor online de comparare a prețurilor, dar informațiile primite sunt mult mai exacte și mai detaliate. Andrei Postelnicu atrage atenția asupra faptului că nu trebuie comparate doar prețurile, ci și ceea ce este inclus în fiecare ofertă.

Citeste si Buget record strâns de primării datorită parcărilor publice. Bucureștiul aduce aproximativ 40% din veniturile totale înregistrate în țară

Dacă se optează pentru colaborarea cu un broker de asigurare  (online si offline), acesta va culege informațiile de care are nevoie pentru oferta RCA și va reveni cu oferta personalizată, având acces la toate platformele asigurătorilor.

Ce mai trebuie menționat este faptul că trebuie să se facă o analiză a acoperirilor incluse. Totodată, nu se compară doar prețul, ci și ce este inclus în fiecare ofertă. Trebuie să se verifice limitele de despăgubire, excluderile și orice clauze suplimentare”, recomandă brokerul în Ziarul de Iași.

Detaliile la care trebuie să fii atent atunci când compari ofertele

Nu sunt de neglijat nici eventualele reduceri oferite de companiile de asigurări. De exemplu, companiile oferă frecvent reduceri șoferilor care nu au provocat accidente cu daune și celor care optează pentru polițe pe termen lung.

Și nu în ultimul rând, șoferii ar trebui să fie foarte atenți și la cât de repede răspund companiile cererilor de despăgubire, un aspect extrem de important în cazul accidentelor.

Citeste si Asiguratorii schimbă jocul! Pacienții pot merge cu polița de asigurare la spitalele publice

Un alt sfat este să se citească recenziile și evaluările despre companiile de asigurări. O companie cu o bună reputație în ceea ce privește plata daunelor și suportul clienți poate fi mai valoroasă decât una cu prețuri mai mici.

Apoi, persoana trebuie să se informeze de la brokerul de asigurare despre cât de repede răspund companiile la cererile de despăgubire. Este un aspect important, mai ales în caz de accident”, precizează Andrei Postelnicu.

De asemenea, brokerul le recomandă șoferilor să citească cu atenție ofertele pentru a ști de la bun început care sunt situațiile în care polița RCA nu oferă protecție.
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult