Reacţia Sindicatului Europol. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a anunţat, luni, printr-un comunicat că a publicat săptămâna trecută pe platforma SEAP o ofertă de achiziţie directă pentru şase toalete din lemn.
“Acestea vor fi montate în locaţiile în care se impune înlocuirea toaletelor vechi. Este o soluţie temporară, până la renovarea posturilor de poliţie. Cu privire la această achiziţie, trebuie să ţinem cont şi de specificul zonelor pentru care se realizează aceasta. Cele şase unităţi sunt neracordabile la utilităţi, iar acest lucru se află în directă legătură cu faptul că, în localităţile pentru care se intenţionează realizarea achiziţiei, nu sunt utilităţi”, a transmis IPJ Botoşani.
Potrivit publicaţiei Botoşăneanul, în caietul de sarcini se precizează faptul că în cadrul achiziţiei se doreşte “confecţionarea a şase unităţi clasice WC din lemn de răşinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilităţi”. Întreaga achiziţie se ridică la suma de 9.000 de lei.
Sindicatul Europol
a transmis că majoritatea posturilor de poliţie din mediul rural nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar ”Poliţia Română înlocuieşte doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curţii”.
Potrivit acestora, sunt înlocuite scândurile şubrede şi putrezite ale WC-urilor din fundul curţii posturilor de poliţie.
”Practic, Poliţia Română înlocuieşte doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curţii care au putrezit din cauza dejecţiilor. Ce să mai vorbim despre faptul că în realitate avem de a face cu gropi săpate efectiv în pământ care periodic sunt doar astupate, iar aşa-zisele „grupuri sanitare” sunt mutate în curtea posturilor de poliţie dintr-un loc în altul, contribuind la poluarea mediului înconjurător”, au mai transmis sindicaliştii, potrivit News.ro.
Sindicatul Europol a anunțat că Poliția Română intenționează să facă noi achiziții de echipamente. Concret, autoritățile vor să cumpere atât 2.700 brățări electronice, cât și puști semiautomate cu lunetă, pistoale automate și benzi cu cuie pentru oprirea mașinilor.
Despre brățările electronice, sindicaliștii au spus că, în ciuda problemelor pe care le-a mai avut sistemul, ele s-au dovedit a fi eficiente. Mai mult decât atât, ultimele informații arată că Poliția Română are de gând să cumpere inclusiv un sistem mult mai complex pentru monitorizarea traficului auto.
„Observăm că IGPR continuuă acţiunile privind modernizarea dotărilor tehnice.
Astfel, în cursul acestui an, posibil chiar în această perioadă, în dotarea Poliţiei Române vor intra următoarele:
SPIKE STRIPS-uri, cunoscute şi sub denumirea de ”benzi cu cuie”, necesare opririi forţate a autovehiculelor urmărite – 349 de bucăţi;
Puşti semiautomate cu lunetă – 52 de bucăţi;
Pistoale automate calibru 9x19mm – 100 de bucăţi;
Kit-uri de monitorizare electronică (brăţări electronice) în cadrul priectului SIME – 2.700 complete;
Sistemul integrat de monitorizare LPR”, anunţă sindicaliştii Europol. (Citeşte AICI mai multe detalii)