- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Recalcularea pensiilor lovește din plin! Mii de pensionari primesc sume uriașe, dar alții rămân în așteptare și frustrare!

05 Sep, 08:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Recalcularea pensiilor a adus venituri uriașe pentru o parte dintre pensionari, iar alții încă așteaptă deciziile. Așteptarea și incertitudinea creează din ce în ce mai multă panică printre seniori.
Recalcularea pensiilor lovește din plin! Mii de pensionari primesc sume uriașe, dar alții rămân în așteptare și frustrare!

În luna septembrie 2024, procesul de recalculare a pensiilor a adus venituri semnificativ mai mari pentru mulți pensionari din România, dar și frustrări pentru alții care încă așteaptă decizia de recalculare, potrivit playtech.ro.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Iaşi, Maria Andronache, a declarat că peste 70% dintre pensionarii din județul Iași au beneficiat de o creștere medie a pensiilor de 650 de lei.

105.195 de pensionari au primit deja majorările, dar există alte sute de mii de seniori care le așteaptă cu sufletul la gură și încă câțiva pensionari care au avut majorări de 1 leu.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Muncii aruncă bomba: Recalcularea pensiilor scoate la iveală beneficii nejustificate. Românii nemulțumiți, în șoc!

foto: recalculare

Recalcularea pensiilor lovește din plin! Mii de pensionari primesc sume uriașe, dar alții rămân în așteptare și frustrare!

De acest proces, din 150.909 de pensionari din județul Iași, au beneficiat doar 105.195 de creșteri enorme. 20.653 de seniori rămân cu pensia minimă, iar creșterile se încadrează între 1 leu și 1.280 de lei.

Pentru 10.242 de seniori, pensia a rămas la fel, acest proces aducând nemulțumiri și frustrări în rândul celor care nu au primit majorări sau nici măcar deciziile.

În județul Iași, 145.867 de pensionari au primit deciziile până acum, iar pentru cei 5.064 sunt necesare verificări suplimentare. Procesul s-ar putea prelungi în luna septembrie, iar aceștia sunt nevoiți să mai aștepte puțin până vor primi noile pensii.

În cazul în care nu ai primit încă decizia de recalculare a pensiei, trebuie să te prezinți la oficiul poștal pentru a verifica dacă decizia nu a fost lăsată acolo. Deciziile care nu sunt ridicate de la poștă se returnează Casei Județene de Pensii și pot fi ridicate ulterior direct de la sediul acesteia.

Dacă întâmpini probleme sau ai întrebări legate de recalculare, te poți adresa direct Casei Județene de Pensii, unde personalul este disponibil pentru a oferi clarificări și asistență.

Te-ar putea interesa și: Românul cu cea mai mare pensie după recalculare. Primește lunar 100.000 de lei. Nu este Mugur Isărescu