- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hipermarketul care face concurenţă marilor retaileri şi-a dublat numărul de automate pentru reciclarea ambalajelor SGR

18 Aug, 13:00 • Stefan Simion
Reciclarea ambalajelor SGR este o iniţiativă care a prins la români încă din primele zile de la debut, asta deşi contravaloarea unui ambalaj reciclat este de doar 50 de bani. Cu toate astea, nu sunt deloc puţini românii care se aşază la cozi, cu saci plini de ambalaje, pentru o sumă de bani cu care îşi pot procura hrana pe 2-3 zile.
Hipermarketul care face concurenţă marilor retaileri şi-a dublat numărul de automate pentru reciclarea ambalajelor SGR

Reciclarea ambalajelor SGR este posibilă, acum, şi fără stat la cozi. Asta dacă mergi la unul dintre supermarketurile La Cocoş, care a dublat numărul aparatelor de reciclat. Astfel, durata de aşteptare se diminuează considerabil.

Reciclarea ambalajelor SGR, mai rapidă după dublarea numărului de automate la două hipermarketuri din ţară

Deocamdată, această facilitate nu este disponibilă la toate supermarketurile La Cocoş din ţară, ci doar la supermarketul La Cocoş 2 din Str. Poligonului, nr. 5-7 din Ploiești și la supermarketul La Cocoș din București, aflat pe şoseaua Vitan-Bîrzeşti nr 7A.

Citeste si Reciclarea în România, un succes. „PET-urile, puse în linie, ar putea înconjura Pământul de 5 ori”

Acum, reciclarea devine și mai ușoară și mai accesibilă pentru toată lumea. Vă invităm să veniți și să utilizați aceste noi automate pentru a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos. Acceptăm PET-uri, doze de aluminiu și sticle de sticlă.

Vă mulțumim că ne sunteți alături în această misiune verde, pentru rabdarea pe care ati avut-o si o aveti in continuare in incercarea de a devenii o societate mai buna, mai curata si mai atenta cu mediul inconjurator. Împreună putem face o diferență!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de reprezentanții La Cocoș.

În primele şase luni de la demararea programului de reciclare, 29.000 de tone de ambalaje au fost predate la reciclatori, potrivit unui comunicat de presă al RetuRO.

Ce tip de ambalaje pot fi reciclate

Cei care au mers până acum să recicleze probabil că s-au lovit măcar o dată de problema ambalajelor respinse de aparat. Asta întrucât acestea sunt necorespunzătoare.

Pentru a fi acceptate de aparat, ambalajele trebuie să fie complet goale, neturtite şi cu eticheta intactă. Volumul acestora trebuie să fie cuprins între 0,1 l şi 3 l. Sunt acceptate doar cele care au simbolul „Ambalaj cu garanţie”.

Ambalajele colectate sunt reciclate şi transformate în ambalaje noi pentru băuturi, potrivit returosgr.ro

Citeste si Unde duci obiectele de zi cu zi care nu pot fi duse la reciclare? Regulile pe care românii trebuie să le cunoască înainte de a duce gunoiul la tomberon

Supermarketul care oferă mai mulți bani pentru reciclare până la 15 septembrie 2024

Cele mai multe supermarketuri oferă 50 de bani pentru fiecare ambalaj reciclat. Totuşi, la anumite intervale de timp, retailerii măresc această sumă pe o perioadă determinată.

Reciclarea ambalajelor SGR

Este şi cazul supermarketului Auchan care, până pe 15 septembrie, creşte contravaloarea unui ambalaj reciclat la 60 de bani. Pentru aceasta, clienţii Auchan trebuie să deţină un card de fidelitate MyCLUB Auchan.

Mai exact, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din supermarketul Auchan primesc garanția de 0,5 lei.ambalaj, valabilă un an de zile din momentul emiterii, și în plus 0,1 lei/ambalaj, sub formă de voucher de fidelitate în aplicația retailerului.

Fiecare punct de colectare din magazinele mari este echipat cu 2 – 4 aparate de reciclare, iar în magazinele mai mici, de ultra proximitate, este disponibil câte un aparat de acest fel.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult