Sistemul Garanţie Returnare (SGR) are mare succes în România. În mai puţin de opt luni de la lansare, SGR a depăşit bariera psihologică, ajungând la 1 miliard de ambalaje reciclate, a anunțat luni ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Sistemul de Garanție Returnare (SGR) este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România. SGR a schimbat viața tuturor românilor, iar importanța recuperării ambalajelor aduce beneficii de mediu și beneficii economice, în același timp, transmite Ministerul Mediului.
„În mai puțin de 8 luni de la lansare Sistemul Garanție Returnare a depășit bariera psihologică de care vorbeam ajungând la 1 miliard de ambalaje colectate. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu. Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori.
Reciclarea în România
Ținta pentru anul acesta este 3,2 miliarde de ambalaje și sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor. Sunt recunoscător şi mândru pentru determinarea şi efortul vostru al tuturor.
Împreună, facem o diferență reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul și cooperarea fiecărui cetățean în parte.
Vreau să mulțumesc românilor și tuturor partenerilor noștri – retaileri, producători, autorități, furnizori – pentru sprijinul acordat! Mă bucur că fac parte din această călătorie transformatoare”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Potrivit sursei citate, în prezent, capacitatea punctelor de returnare este monitorizată constant şi se iau măsuri suplimentare pentru a fluidiza procesul în zonele cu aglomeraţie la aparate.
Timpul mediu de aşteptare la automate este de câteva minute, în funcţie de numărul persoanelor prezente la rând şi de funcţionalitatea respectivelor aparate.
Vezi și: Supermarketul care oferă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani