Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la nivel național. Primele informații arată că peste 25.000 de persoane au participat, spune forbes.ro.
2.008 de angajatori au prezentat oferte de muncă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la nivel național. În total, cele peste 25.000 de persoane care au participat, au putut descoperi 33.399 oferte de muncă prezentate de angajatori.
Citește și despre următorul subiect: Țările europene au nevoie de muncitori români! Care sunt cele mai solicitate posturi și unde găsești anunțurile de angajare
Primele informații arată că 9.018 persoane au fost selectate pentru angajare prin Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Dintre acestea, 11 erau tineri cu risc de marginalizare socială, iar 350 se aflau în căutarea unui loc de muncă, care de altfel, au fost angajate pe loc. Astfel, principalele ramuri de activitate unde încadrarea s-a făcut pe loc sunt:
În ceea ce privește persoanele cu studii superioare principale, se pare că ele au fost angajate pe loc pentru următoarele meserii: inginer, manager, tehnician și enonomist. Județele în care s-au ocupat cele mai multe locuri de muncă prin Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt:
Din acest punct de vedere, Florin Cotoșman, președintele ANOFM, relatează că prin Bursa Generală a Locurilor de Muncă, persoanele interesate au avut acces la informații cu privire la cerințele angajatorilor și la oferta de muncă pusă la bătaie. Mai mult decât atât, reprezentantul precizează că evenimentul este o oportunitate și pentru angajatori, pentru că ei pot prezenta posturile disponibile, dar mai mult decât atât, pot identifica candidații potriviți, finalizând mai repede procesul de recrutare.
„Prin intermediul acestui eveniment, persoanele interesate au acces la informații cu privire la cerințele angajatorilor și locurile de muncă oferite de aceștia.
De asemenea, angajatorii pot să-și prezinte posturile disponibile, să identifice candidații potriviți și să finalizeze procesul de recrutare în mod eficient”, spune Florin Cotoșman, președintele ANOFM.
Te-ar putea interesa și: Întrebarea de care se lovesc cei mai mulți oameni la interviurile de angajare din România. Din cauza ei, 90% dintre candidați renunță pe loc!