Record negativ de candidați înscrişi la Farmacie la Universitatea din Târgu Mureş. Astfel, la linia română au fost admiși 6 candidați din cei 7 înscriși, iar la linia maghiară, 14 candidaţi din 14 înscriși, chiar dacă cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la acest profil, 9,97 la limba română, respectiv, 9,89 la linia maghiară.
Leonard Azamfirei, rectorul Universității, a declarat pentru Radio Târgu Mureș că acesta este cel mai mic număr de candidați înscriși vreodată la Farmacie şi a găsit şi o posibilă explicaţie pentru dezinteresul manifestat pentru această specialitate la nivel național.
„La nivelul programului de Medicină este o distribuție absolut corectă din punct de vedere statistic al mediilor. Avem medii mari și medii de o valoare intermediară. Dificultatea subiectelor cred că a fost una bine reglată. În ceea ce privește Facultatea de Farmacie, concurența mică ce a fost acolo, este, de fapt, un trend la nivel de țară, acest program generând mai puțin interes pentru că, pe de o parte, salariile în domeniul farmaceutic sunt destul de mici, iar pe de altă parte, farmaciștii absolvenți nu prea au acces să meargă să profeseze în afara țării. La medicină, în limba română, a fost cea mai mare concurență din țară, 4,24 pe un loc. La programele de 3 și 4 ani există interes crescut pentru Asistența medicală generală, pentru Tehnica dentară și pentru Balneofiziokinetoterapie, concurența fiind mai mică pentru Nutriție și Cosmetică medicală”, a spus Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.
În total, au fost peste 1.500 de candidați care au susținut examenul la programele medicale ale UMFST Târgu Mureș, locuri alocate fiind peste 3.000, dintre care o treime la buget. O nouă sesiune pentru locurile rămase neocupate va fi organizată la începutul lunii septembrie.