- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Record pe litoral în minivacanța de Rusalii! Turiștii au luat cu asalt restaurantele de la malul mării: „A fost cel mai bun weekend din istorie” 

25 Jun, 23:33 • Fundeanu Madalina
Încasări record pe litoral în minivacanța de Rusalii! Turiștii au lăsat sume impresionante de bani la restaurantele de la malul mării.
Record pe litoral în minivacanța de Rusalii! Turiștii au luat cu asalt restaurantele de la malul mării: „A fost cel mai bun weekend din istorie” 

Vacanța de Rusalii a adus încasări record pentru patronii de resdtsaurante și terase de la malul mării. Turiștii au cheltuit peste 20 de milioane de euro pe mâncare și cazare, în cele trei zile petrecute în diverse stațiuni, conform Știrile Pro TV.

Încasări record pe litoral în minivacanța de Rusalii!

Specialiștii sunt de părere că a fost cel mai bun weekend din istoria litoralului românesc, raportat la această perioadă.

Mai mult de 100.000 de turiști au venit la mare de Rusalii, iar 80.000 dintre aceștia au fost cazați în hotelurile de pe întreg litoralul.

„Foarte multe dintre hoteluri nu au mai avut camere disponibile încă de săptămâna trecută. Media pe rezervare pentru acest weekend a fost undeva la 2.000 de lei pe sejur”, a declarat Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism.

Numărul rezervărilor a crescut pe litoral cu 20% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Turiștii s-au orientat cel mai mult către hotelurile de 3-4 stele, mai ales către cele care oferă facilități pentru copii.

„Am fost ocupați 100%. Toate camerele au fost rezervate în avans”, a spus Elena Tiba, managerul unui hotel.

Ai mai putea citi și: Cele mai noi metode de înșelătorii care fac victime în rândul turiștilor. Inteligența artificială distruge vacanțele românilor în 2024

Litoral România
Litoral România

Fiecare turist a cheltuit sume cuprinse între 60 și 100 de lei pentru o masă. Astfel, s-au strâns peste 20 de milioane de euro pentru cazare, mâncare și distracție. Acest rezultat este cu patru milioane de euro mai mare decât anul trecut.

„Putem spune că a fost cel mai bun weekend de Rusalii din istoria litoralului românesc”, spune Cristina Barhalescu, președinte ANAT Sud-Est.

Patronii de terase și restaurante spun că localurile lor au fost pline ochi de turiști.

„A fost cel mai aglomerat de până acum. A fost încontinuu de dimineața până seara, a fost chiar foarte bine”, a spus Lavinia Nică, managerul unui restaurant.

„S-au vândut ciorbele și la felul doi garnituri cu fripturi, aproximativ 55 de lei o persoană. Nu a contact ora, de dimineață am fost foarte aglomerați”, a mai adăugat Cristina Croitoru, manager autoservire.

Pe plajă, lucrurile au mers la fel de bine.

„N-am mai avut un șezlong liber. La 11:00 le-am dat pe toate 300, nici nu mai aveam de unde să facem rost. A venit toată România la mare”, a declarat Răzvan Chițan, managerul unei plaje.

Întrebat cum sunt prețurile, un turist a răspuns:

„Accesibile, puțin piperate să zic”.

În ceea ce privește suma cheltuită într-o zi la mare, un turist a spus că a cheltuit aproape 600 de lei.

„500-600 de lei. Multicel, puțin cam mult”, a spus acesta.

Pe litoralul românesc, doar săptămâna aceasta turiștii mai pot beneficia de tarife reduse cu 70-80% în cadrul programului „Litoralul pentru toți”.

Vezi mai multe știri: Alertă de călătorie într-o destinație pe care românii se bat în 2024! MAE: „Evitați orice călătorie”