UNSAR a atins un record! În primele șapte luni ale anului curent s-au deschis 3.600 de dosare de daună de către asiguratorii membri ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, motivul principal fiind cutremurul. Aceștia au deschis aceste dosare în baza asigurărilor pentru locuințe și a celor pentru bunuri și proprietăți dedicate companiilor, conform unor analize efectuate la nivelul asociației și citate de Agerpres.
Tot în aceeași perioadă, au fost achitate destul de multe depăgubiri pentru polițe ale locunțelor și a celor pentru companii, în valoare de 18 milioane de lei. Acestea au fost achitate doar pentru acoperirea daunelor produse de cutremure.
„Azi, când comemorăm 83 de ani de la producerea cutremurului din 10 noiembrie 1940, primul mare cutremur din România contemporană, ne dorim ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi. O asigurare va face mereu diferenţa în cazul producerii unor astfel de dezastre.”, a comunicat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR, potrivit Economedia.
Citește mai multe despre: Războiul din Fâșia Gaza provoacă un cutremur în întreaga lume! Emirul Qatarului: „Oprim aprovizionarea cu gaze a întregii lumi, dacă nu încetează bombardamentele”
În cazul deținerii unei asigurări facultative, în România, o locuință poate fi protejată împotriva unui cutremur la valoarea reală, însă inchierea unei astfel de asigurări se efectuează pentru locuințele care sunt protejate, deja, printr-o poliță obligatorie PAD. Este necesar ca cetățenii să aibă la cunoștință faptul că în caz de deținere a unei asigurări facultative, se denotă un nivel de protecție extins, astfel că se acoperă, pe lângă riscul de cutremur, o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri, precum: inundaţii, alunecări de teren, incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.
„În condiţiile în care 5 din 10 români se tem că un cutremur le-ar putea afecta locuinţa la un moment dat, dar doar 1 din 10 ar fi pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei soluţii de protecţie financiară precum poliţa facultativă de asigurare devine cu atât mai importantă.”, a adăugat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, conform sursei citate.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a fost fondată în anul 1994 și reprezintă 21 de companii de profil. Ponderea pe care o dețin este de 90% din piala locală de asigurări, iar obiectivul activității UNSAR este de a apăra și reprezenta intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.
Citește mai multe despre: Cât costă un kit de supraviețuire în caz de cutremur. Iată cum să te protejezi în situații de urgență