Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară la finalul anului. Potrivit unor surse politice, aceasta ar urma să fie, cel mai probabil, negativă, după cum anunță Agerpres.
„În principiu ar trebui să se facă o rectificare bugetară şi este foarte posibil să avem o rectificare la final de noiembrie, început de decembrie”, au precizat sursele politice.
Conform acestora, probabil va fi una negativă.
„Având în vedere că bugetul a fost construit pe 4,4% din PIB deficit şi noi având un deficit negociat de 5,5% probabil că va fi o rectificare negativă. La rectificare se iau resurse dintr-un loc şi se redistribuie”, au mai explicat sursele politice.
Pe 24 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Craiova, că rectificarea bugetară va fi făcută atunci când „va fi nevoie”, precizând că acest lucru se va discuta după ce va fi promulgată legea privind măsurile fiscal-bugetare asumată de Guvern în Parlament. Legea a fost promulgată pe 26 octombrie.
„Cu adevărat, mi-au venit cheltuieli pe educaţie, cheltuieli suplimentare de câteva miliarde bune, pe acest sfârşit de an, prin noua lege a educaţiei. Este transportul, bursele, masa caldă pe care trebuie să le bugetezi, în acest moment şi pe anul viitor, dar şi pe anul acesta. Au venit aceste cheltuieli şi la salarii, nu au fost ce am calculat atunci, am ajuns la 3,2 miliarde.
Anul acesta, vom avea asigurate şi o parte din bani. Doamna ministru i-a primit la fosta şedinţă de guvern şi în acest ritm vom continua să acoperim toate cerinţele de la Ministerul Educaţiei incluzând şi acest pachet din noua lege a educaţiei care nu a fost bugetat”, a fost explicația lui Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit capital.ro.
„Încercăm să avem o Românie mai ordonată. Nu, nu le îngheț. Cheltuieli-s cheltuieli. Le ordonăm”, a mai adăugat liderul social-democraților.
Citește mai multe știri: Comerțul cu amănuntul, în ascensiune! Volumul cifrei de afaceri a înregistrat creșteri în anul 2023!