- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Referendumul din Capitală va scrie istorie. Marcel Ciolacu: „Luăm o decizie în Guvern”

18 Oct, 12:54 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu vrea introducerea unei noi întrebări la referendumul din București. Referendumul din Capitală va scrie istorie.
Referendumul din Capitală va scrie istorie. Marcel Ciolacu: „Luăm o decizie în Guvern”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că nu are nimic împotriva referendumului pentru Capitală pe care primarul general vrea să-l organizeze. Social democratul a adus câteva comentarii ironice cu privire  la întrebările pe care Nicușor Dan vrea să le adreseze bucureștenilor.

Marcel Ciolacu vrea referendum

Cred că luni au ședința Consiliului General să aprobe cele două întrebări. Cred că era mai simplu să întrebe să desființăm sau nu… cum spunea domna Clotilde după ce a pierdut algerile: mai bine desființăm sectoarele. Cumva să moară și capra vecinului, specific românesc.

Ei sunt inițaitorii, vor timite la Guvern, așteptăm punctul de vedere al ministrului Justiției, al ministrului de Interne pentru că este organizatorul alegerilor și pe urmă luăm o decizie în Guvern.

Susțin ca acest referendum să aibă loc. L-am văzut pe Nicușor Dan, e un primar general și un om politic care dorește să fie respectată legea. Un om care apără legea nu poate să-i ceară prim-ministrului să încalce legea. Dacă ministrul de Justiție și ministrul de Interne găsesc să facă modificările necesare eu nu am nicio problemă”,a declarat premierul.

Vezi și: Veste uriașă pentru românii care au nevoie de credit. Marcel Ciolacu: „Majorăm și bugetul schemei. Permitem și plata datoriilor restante”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Totodată, Ciolacu a precizat că va mai exista o întrebare – pe lângă cele două ale primarului – din partea consilierilor generali ai PSD legată de consumul de droguri.

„În schimb, colegii mei din Consiliul General vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli. Normal, vorbim de capitala României și e cea mai expusă la acest flagel”, a anunțat Ciolacu.

Citește și: Cel mai mare plan din istoria post-decembristă a României. Marcel Ciolacu: „Este o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult