Reguli de circulație. Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. Regulile se aplică în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an şi au fost sancţionate.
Oprirea vehiculului
implică încetinirea și oprirea temporară a vehiculului pentru o perioadă scurtă de timp, de obicei în scopul îndeplinirii unei acțiuni specifice, cum ar fi îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor, descărcarea sau încărcarea mărfurilor sau efectuarea unui serviciu rapid.
Oprirea este considerată ca fiind o acțiune temporară și se desfășoară de obicei pe partea carosabilă, cu excepția situațiilor în care există marcaje sau semne care permit oprirea în afara părții carosabile.
De exemplu, oprirea este permisă în zona marcată pentru staționare în fața unui magazin pentru a permite încărcarea unor cumpărături în mașină.
Staționarea vehiculului presupune parcarea acestuia într-un anumit loc și menținerea poziției staționare pentru o perioadă mai lungă de timp, fără scopul de a îndeplini o acțiune specifică în acel moment.
‘Staţionarea interzisă’ poate fi însoțit și de un panou adițional care marchează începutul, continuarea sau sfârșitul zonei de acțiune a acestuia, sau poate avea inscripționate pe panou niște săgeți cu aceeași semnificație.
Staționarea poate avea loc într-o parcare desemnată, într-un garaj sau în alte zone special destinate parcării.
Este considerată o acțiune pe termen mai lung, în care vehiculul este lăsat în mod intenționat fără a fi utilizat pentru o perioadă extinsă de timp, potrivit Codului Rutier.
În concluzie, oprirea este o acțiune temporară și scurtă în care vehiculul se oprește pentru a îndeplini o anumită acțiune, în timp ce staționarea implică parcarea vehiculului într-un anumit loc pentru o perioadă mai lungă de timp, fără un scop imediat.