- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restaurantul Shorley din Capitală a fost vândut. Localul era celebru pentru prețurile “studențești”

17 Sep, 19:05 • Toma Anca
Patronii localului Berăria H, aflat în Herăstrău, au cumpărat restaurantul Shorley, celebru pentru prețurile sale “studențești”. Ciorbele erau printre cele mai solicitate mâncăruri, mai ales cea de burtă. Studenții erau prezenți zilnic în local, pentru a lua masa, mai ales că se află în zona Grozăvești, aproape de Regie, cel mai mare campus de cămine.
Restaurantul Shorley din Capitală a fost vândut. Localul era celebru pentru prețurile “studențești”

Shorley are șapte saloane, cu peste 500 de locuri și a păstrat de-a lungul timpului un aer comunist. Mobilierul e de prin anii ’90, pe jos are marmură, iar pereții sunt îmbrăcați în tapet închis la culoare cu tente aurii.

Citește și: Idei inedite de afaceri care vor atrage clienții ca un magnet în 2024. Restaurantul pentru câini, în topul listei

Patronii Berăriei H au cumpărat Shorley

Restaurantul Shorley este situat în zona Regie, cel mai mare campus de cămine, aflându-se chiar lângă intrarea în Politehnică. E o clădire uriașă, cu două etaje și cu terase. Localul era cunoscut pentru mâncarea gustoasă și accesibilă la preț.

Patronii se gândesc să-i schimbe numele și să-i pună aceeași denumire ca cea din Herăstrău, adică Berăria H. Aceștia au cumpărat atât clădirea efectivă a restaurantului, cât și dreptul de utilizare al mărcii, scrie economedia.ro.

Shorley vine de la numele patronului, Ion Șorlei, fost locatar al căminelor studențești din Regie, unde vindea sandviciuri. A câștigat foarte bine și a reușit să pună mâna pe clădire și să o transforme în cel mai celebru restaurant în rândul studenților.

Shorley e un restaurant popular de cartier, a fost tot timpul așa și asa va ramane. E un restaurant de evenimente, în primul rând, în care mâncarea e ieftină, însă și fără gust, făcută cu cele mai ieftine ingrediente și produse, de asemenea. Dar Shorley e acolo de zeci de ani, cu clienții lui, și va fi și în continuare, fără îndoială”, scria, în urmă cu mai mulți ani restocracy.ro.

Restaurantul Sânzianei Negru are prețuri uriașe

La finalul anului trecut, după ce s-a întors acasă cu marele premiu de la America Express, influencerița a investit cei 15.000 de euro într-un proiect de suflet. Inspirația Sânzianei Negru își are locul tocmai într-un cartier din Ciudad de Mexico denumit „Condesa”, nume pe care i l-a oferit restaurantului ei.

Primele zile din ianuarie 2023. Eram in Ciudad de Mexico cu oamenii mei de suflet. La prima masă pe care am avut-o acolo împreună, vorbeam fiecare despre ce ne dorim să facem în 2023.

Nico și Dan: și printre altele, noi am vrea să mai deschidem o locație. Eu: …da, aș vrea să încep și eu un proiect nou, separat de ce fac acum.

Si uite asa, cu ajutorul lui @dan.grigore01 si @nicogrigore , am intrat în industria horeca și-am deschis împreună @condesa_bucharest , terminând anul ăsta cum nici nu speram, când l-am început în Mexic. Mulțumim pentru susținere și vă așteptăm să vă bucurăm papilele gustative”, a scris Sânziana Negru, pe o platformă de social media.