- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restricții de circulație pe o autostradă din România! Se fac lucrări de reparații

11 Sep, 23:31 • Preda Silvia
Atenție, șoferi! Traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A0, joi, 12.09.2024.
Restricții de circulație pe o autostradă din România! Se fac lucrări de reparații

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că traficul rutier va fi restricționat pe Lotul 1 din Autostrada A0 București Sud, joi, 12 septembrie.

Traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A0, joi, 12.09.2024, în zona Podului peste Canal situat la km. 65+245, (Calea 1) începând cu ora 12.00, pe o perioadă de maxim 5 ore, pentru executarea lucrărilor de reparații a rosturilor de dilatație.

Pe perioada valabilității restricției se va circula pe banda 2”, este mesajul transmis de CNAIR pe Facebook.

Restricții de circulație pe Lotul 1 din Autostrada A0 Sud

CNAIR intenţionează să doteze cu camere de supraveghere A1, A2, A3 şi DN 1. Valoarea investiţiei este de 220 de milioane de lei, fără TVA.

autostrada
autostrada

Citește și: Se construiesc noduri rutiere pe autostrăzile care pornesc din București. Cum vor fluidiza traficul

Cu ajutorul acestor camere vor putea fi sancţionaţi şoferii care depăşesc viteza legală, dar vor fi depistate şi alte eventuale incidente.

Avem un pachet, practic, de trei contracte care au ca obiectiv dotarea cu sisteme ITS – sisteme inteligente de transport, a autostrăzilor existente, mă refer aici la A1, A2, A3, precum şi DN 1, dotare, pe de o parte, şi modernizarea, upgrade-ul celor care sunt existente în momentul de faţă. Avem o valoare estimată pentru cele trei contracte de aproximativ 220 de milioane de lei fără TVA. Acest sistem va face parte din viitorul sistem e-SIGUR.

Camerele sunt în jur de 250 pe acest contract expres, din care şase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor şi pentru protejarea spaţiilor de servicii. Sistemul va fi gestionat de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră.

Informaţiile pe ce înseamnă viteze depăşite vor ajunge la Poliţia Rutieră”, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Peste tot în Europa există sistem de acest tip de monitorizare. Mai ales din zona asta s-a circulat mult înspre Vest, în Ungaria, în Austria, peste tot există acest sistem. Eu am păţit-o. Îţi vine acasă amenda dacă treci de 130”, a declarat Grindeanu.

Vezi și: Data la care vom plăti noi taxe pentru autostradă în România. Anunțul momentului făcut de Sorin Grindeanu