- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restricții majore de circulație în România. Anunțul CNAIR

13 Jul, 18:01 • Bumbeneci Diana
Restricții de circulație pe drumurile din România. CNAIR anunță unde se impun măsuri.
Restricții majore de circulație în România. Anunțul CNAIR

Restricții majore de circulație în România. Autovehiculele de peste 7,5 tone nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cele 28 de judeţe aflate sub avertizare Cod roşu de caniculă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Restricții CNAIR

Restricţiile de circulaţie se vor aplica în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Caraş – Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila, în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Citește și: Meteo 12 august. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Restricții de circulație
Restricții de circulație

Exceptate de la aceste restricţii sunt transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole şi transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

COD ROȘU până marți inclusiv

Codul roşu valabil pentru zilele de 13 şi 14 iulie, care viza zone din Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova şi Municipiul Bucureşti, a fost extins şi pentru luni şi marţi, respectiv 15 şi 16 iulie. În plus, s-au mai adăugat zonele din Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei.

„ Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Raed Arafat face apel la români: Să nu iasă afară între orele 11:00 și 18:00, în zilele cu Cod roșu de caniculă
Zone afectate: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare”, se arată în informarea transmisă, sâmbătă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citește și: Este alertă națională. Concediile românilor riscă să fie anulate din cauza caniculei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult