- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rețeta tradițională cunoscută de toate gospodinele din Ardeal. Modul de preparare al celei mai bune tocănițe

31 Mar, 10:55 • Amarie Giorgiana
Astăzi am pentru tine o rețetă simplă și gustoasă, de care nu te vei mai sătura. Este vorba despre tocănița ardelenească de porc, o alegere ideală pentru o masă alături de cei dragi.
Rețeta tradițională cunoscută de toate gospodinele din Ardeal. Modul de preparare al celei mai bune tocănițe

Astăzi am pentru tine o rețetă simplă și gustoasă, de care nu te vei mai sătura. Este vorba despre tocănița ardelenească de porc, o alegere ideală pentru o masă alături de cei dragi.

Așadar, dacă ești în căutarea unei rețete simple și gustoase, atunci poți încerca tocănița tradițională de porc pe care o prepară foarte des gospodinele din Ardeal. Aceasta este ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple, la îndemâna oricui, notează Click.

Citește și: Rețetă de post. Leguma asemănătoare la gust cu carnea. Este perfectă și pentru cei care vor să slăbească

Rețetă de tocăniță delicioasă. Mod de preparare pas cu pas

Dacă îți dorești să te bucuri de o masă gustoasă alături de cei dragi, atunci trebuie să încerci rețeta de mai jos. Ingredientele sunt simple și accesibile.

  • Două kilograme de pulpă de porc fără os
  • Șase cepe medii
  • O căpățână de usturoi
  • 2-3 ardei kapia
  • 4 linguri de ulei (sau două linguri de untură)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o linguriță de chimen
  • două lingurițe de boia dulce
  • 200 de grame de slănină afumată
  • 500 de grame de cârnați afumați
  • 2 kilograme de cartofi
  • pătrunjel verde tocat
  • smântână
  • pâine

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această tocăniță, primul pas este să tăiem carnea în cuburi de aproximativ 3 cm. Apoi, vom felia cârnații, vom tăia slănina în bucăți mici, vom curăța ceapa și vom pregăti cățeii de usturoi. Următorul pas este să punem o oală mare pe foc și să lăsăm uleiul să se încingă. Când uleiul este gata, rumenim cuburile de carne la foc mare, timp de aproximativ 10 minute, după care adăugăm slănina.

După încă 2-3 minute, adăugăm cârnații, ceapa, usturoiul, ardeiul roșu, sarea, chimenul și piperul. Amestecăm bine și lăsăm pe foc încă 2 minute. Apoi, adăugăm boiaua și turnăm aproximativ un litru de apă peste ingrediente. Acoperim oala cu un capac și lăsăm tocănița să fiarbă timp de 60 de minute.

Când mâncarea este aproape gata, adăugăm cartofii tăiați în bucăți mari și mai punem puțină sare, dar nu mai este nevoie să acoperim oala. După aproximativ 30 de minute, tocănița va fi gata pentru servire!

Citește și: Descoperă rețeta secretă din Banat care îți va încânta papilele gustative!

Urmărește Daily Business pe Google News