Revelion la munte, în România, preferă cei mai mulți români. Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a declarat că rezervările sunt în toi chiar din această perioadă, iar toate locațiile de cazare ajung să fie pline.
Citește și: Cât costă să faci Revelionul la Hala Laminor din sectorul 3! Prețuri modice și beneficii pentru copii
Motivul real pentru prețurile exagerate de Revelion este cererea foarte mare. Numai din București vin zeci de mii de oameni în stațiunile montane. Alin Burcea spune că dacă ar avea un hotel sau o pensiune în unele zone, probabil ar vinde foarte scump, iar hotelierii fac acest lucru.
”Au început rezervările pentru Crăciun și Revelion. Numai Bucureștiul are 3 milioane și ceva de locuitori. Valea Prahovei are, să zicem, 60.000 de locuri pentru Revelion. Se vând sau nu? Evident că da! Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov.
Toată lumea comentează, dar hotelierii ăia nu-s nebuni! Ei pun tarife foarte mari pentru că le vând. Raportul cerere ofertă! Se vând toate și în Maramureș, Bucovina. E Revelionul o dată pe an!
Normal că și eu, dacă aș avea o pensiune sau un hotel în Bucovina, aș vinde scump, că doar nu-s nebun să vând ieftin un Revelion când știu că sunt cinci pe loc. Știți ce zic?” a explicat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, în emisiunea ”Totul despre bani”, potrivit Dc News.
Tot mai multe state din Europa vor să introducă măsura interzicerii artificiilor, din cauza nerespectării regulilor de folosință, dar și din cauza pagubelor pe care le produc în fiecare an în perioada sărbătorilor.
Din cauza pagubelor de aproximativ 18 milioane de euro, de anul trecut, sindicatele olandeze de poliție cer interzicerea la nivel național a folosirii materialele pirotehnice rezidențiale în noaptea dintre ani.
Sindicatele din Olanda au făcut un apel pentru interzicerea la nivel național a artificiilor rezidențiale, susținând că acest lucru este necesar din cauza condițiilor de muncă „nesigure” ale paramedicilor, pompierilor și poliției.
Anul trecut, în ajunul Anului Nou, cei afectați de artificii au fost polițiștii care au intervenit, dar și ambulanțele care au avut un număr mare de solicitări pentru a-i trata pe cei care s-au rănit.