- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revoluție în Sănătate! Marcel Ciolacu anunță acces gratuit la tratamentele avansate pentru bolnavii de cancer

04 Sep, 14:04 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că bolnavii de cancer vor avea acces la tratamente avansate. Se extinde Programul Național de Îngrijiri Paliative.
Revoluție în Sănătate! Marcel Ciolacu anunță acces gratuit la tratamentele avansate pentru bolnavii de cancer

Vești bune pentru bolnavii de cancer. Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că Guvernul va aproba un set de măsuri destinate bolnavilor de cancer, printre care se numără accesul la servicii de radioterapie decontate și extinderea Programului Național de Îngrijiri Paliative, potrivit newsweek.ro.

Noile reglementări vor asigura sprijin suplimentar atât pentru pacienții tineri, cât și pentru cei care necesită tratamente inovative.

Te-ar mai putea interesa și: Explozie de investiții! Marcel Ciolacu dezvăluie planuri ambițioase pentru două proiecte majore în România!

foto: bolnavi de cancer

Marcel Ciolacu anunță acces gratuit la tratamentele avansate pentru bolnavii de cancer

Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, măsuri importante în domeniul sănătății, care includ acces gratuit la servicii de radioterapie pentru bolnavii de cancer. Vor fi sprijiniți tinerii care necesită îngrijiri medicale și pacienții cărora li se prescriu medicamente inovative.

„În domeniul sănătăţii aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate. Îi ajutăm şi pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale şi pacienţii care au prescrise medicamente inovative”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat extinderea Programului Național de Îngrijiri Paliative, care va fi completat pentru a oferi servicii suplimentare în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, prin intermediul Caselor de Asigurări de Sănătate.

„Completăm şi Programul Naţional de Îngrijiri Paliative în unităţi cu paturi, la domiciliu şi în ambulatoriu prin Casele de Asigurări de Sănătate”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Acest program extins va permite asigurarea unor îngrijiri de calitate în diferite medii, inclusiv în cadrul spitalelor, la domiciliul pacienților și în ambulatoriu, oferind un suport esențial pentru cei aflați în stadii avansate ale bolii.

Această extindere are ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților și oferirea de tratamente avansate, adaptate nevoilor fiecărui bolnav.

Te-ar mai putea interesa și: Guvernul adoptă legea care provoacă un cutremur în România. Marcel Ciolacu: „Nu e ordonanța austerității”