- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rezerviștii din România, convocați de urgență de MApN. Ce se întâmplă în prima săptămână din septembrie

26 Aug, 18:57 • Preda Silvia
MApN cheamă rezerviștii. Cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţul Prahova, respectiv în judeţul Dâmboviţa, vor fi convocați la unităţile militare unde sunt repartizați, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, anunță ministerul Apărării Naționale (MApN).
Rezerviștii din România, convocați de urgență de MApN. Ce se întâmplă în prima săptămână din septembrie

MApN

convoacă rezerviștii din Prahova și Dâmbovița în prima săptămână din septembrie, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ministerului.

„În perioada 02-07 septembrie 2024, în județele Prahova și Dâmbovița se va desfășura exercițiul de antrenament pentru evaluarea rezervei – MOBEX PH-DB-24.

Acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic, în scopul evaluarii nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților și realizării coeziunii acționale între militarii în activitate și rezervişti.

Citește și: Armata obligatorie în România. Traian Băsescu: „Ai obligația să reziști 30 de zile”

MApN cheamă rezerviștii din Prahova și Dâmbovița

Astfel, cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţul Prahova, respectiv în judeţul Dâmboviţa, vor fi convocați la unităţile militare unde sunt repartizați, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire”, informează Ministerul Apărării.

MApN menționează faptul că un exercițiu asemănător s-a mai desfășurat în județul Prahova în anul 2009, iar în județul Dâmbovița în 2014.

Ministerul Apărării convoacă rezerviștii din două județe
Ministerul Apărării convoacă rezerviștii din două județe

MApN: Peste 2.000 de posturi de soldaţi profesionişti – scoase la concurs

Ministerul Apărării Naţionale (MapN) desfăşoară activităţi de recrutare pentru peste 2.000 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară după următorul calendar:

– înscrierea candidaţilor: 05.08 – 13.09.2024;

– selecţia candidaţilor: 12.08 – 20.09.2024;

– efectuarea examinării medicale în unităţile sanitare militare: 19.08 – 28.09.2024;

– termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 18.10.2024.

Informaţii referitoare la oferta profesională, condiţii de recrutare, selecţie şi repartiţie pot fi obţinute direct de la unităţile militare pentru care optează candidaţii sau de la Biroul informare recrutare de pe raza localităţii de domiciliu.

Vezi și: Se taie complet aceşti bani! Decizia momentului luată de guvernanți