- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 11 septembrie. BNR face anunțul care va bucura românii cu credite în LEI

11 Sep, 11:04 • Bumbeneci Diana
ROBOR 11 septembrie. Banca Națională anunță ce se întâmplă în cazul românilor cu rate la bancă.
ROBOR 11 septembrie. BNR face anunțul care va bucura românii cu credite în LEI

ROBOR 11 septembrie. Banca Națională anunță ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și IRCC.

ROBOR 11 septembrie

Conform noului curs BNR, indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 5,61%. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) scade de la 5,9% în perioada aprilie – iunie, la 5,86% în perioada 1 iulie – 31 septembrie.

Vezi și:Nou sprijin financiar pentru 4 milioane de români. Sunt luate în calcul și stimulente suplimentare

ROBOR 11 septembrie
ROBOR 11 septembrie

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci.
Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni). Începând cu 11 noiembrie, BNR a renunțat să mai comunice ROBOR 9M.
Indicele ROBOR se calculează zilnic și are că referintă media aritmetică a cotațiilor de dobandă utilizate de zece bănci selectate de BNR.

IRCC înseamnă Indicele de referință pentru creditele consumatorilor. Avem doua siuații: indice trimestrial și indice zilnic.

IRCC zilnic al pieței monetare interbancare se calculează zilnic și reprezintă media ponderată (cu volumele tranzacțiilor) a ratelor de dobândă ale tranzacțiilor de pe piața monetară interbancară.

IRCC trimestrial se calculează la finalul fiecărui trimestru. IRCC trimestrial se stabilește drept media aritmetică a valorilor IRCC zilnice comunicate pentru trimestrul anterior (se iau in considerare toate zilele lucrătoare din trimestru), urmând a se aplica de fiecare instituție de credit pentru trimestrul următor.

Vezi și: Voucher de 400 de lei pentru relaxarea angajaților. Cine va primi lunar banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult