- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 4 octombrie. BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă

04 Oct, 11:26 • Bumbeneci Diana
Românii care au împrumuturi la băncile din România primesc o nouă veste bună din partea Băncii Naționale. ROBOR 4 octombrie scade.
ROBOR 4 octombrie. BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă

Banca Națională a României anunță noul Curs BNR și ROBOR 4 octombrie. Sunt vizate creditele care depind de ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și IRCC.

ROBOR 4 octombrie

Conform noului Curs BNR, indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a coborât de la 5,60% la 5,59%.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) a crescut de la 1 octombrie de la 5,86%, la 5,99%.

Citește și: Va intra România în criză economică? Marcel Ciolacu spune adevărul despre rezervele BNR

ROBOR 4 octombrie
ROBOR 4 octombrie

Va intra România în criză economică?

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a făcut noi declarații legate de criza economică din România, un subiect care a pus pe jar milioane de persoane. Oficialul a explicat că nu există riscul unei crize economice în viitorul apropiat pentru că țara noastră este „stabilă și asigurată”.

„Am ratat șansa cu trecerea în zona euro. Aveam toți indicatorii îndepliniți când am lăsat guvernarea. E un pas înapoi, dar vom intra din nou în această traiectorie, că trebuie să intrăm în zona euro. Momentan, influența dolarului american în economie este mai mare decât influența euro. Astea sunt statisticile.

Eu vorbesc cu guvernatorul Mugur Isărescu, stăm de vorbă, ne uităm pe cifre, la indicatori, încercăm. Trebuie să iei fiecare indicator în parte și să intervii pe el, să stimulezi în primul rând producția internă și exportul”, a afirmat Ciolacu.

Vezi și: Ratele la case cresc considerabil! 1 octombrie aduce schimbări la BNR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult