- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 5 august. BNR aduce vestea cea mare pentru românii care au credite în LEI

05 Aug, 11:29 • Bumbeneci Diana
BNR anunță ROBOR 5 august. Sunt vești bune pentru românii care au credite în LEI.
ROBOR 5 august. BNR aduce vestea cea mare pentru românii care au credite în LEI

Banca Națională a României

a publicat noul curs BNR și ROBOR 5 august. Sunt vești bune pentru românii interesați de ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și IRCC.

ROBOR 5 august

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,80%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 5,85%, de la 5,86%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Vezi și: Românii află, în sfârșit, ce pensie primesc la 1 septembrie. Poșta Română împarte oficial fluturașii pentru pensionari

ROBOR 5 august
ROBOR 5 august

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) scade de la 5,9% în perioada aprilie – iunie, la 5,86% în perioada 1 iulie – 31 septembrie.

Știrea este în curs de actualizare…

Citește și: Schimbare pentru beneficiarii de pensii, începând cu 1 martie 2025. Baciu: ”Cele mai semnificative creșteri”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult