- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România a fost sancţionată pentru rasism şi discriminare la Euro 2024. FRF trebuie să achite o amendă de 40.000 de euro

25 Jul, 16:56 • Cornel Ghimeșan
UEFA a decis să impună României o amendă de 40.000 de euro pentru incidentele rasiste și discriminatorii înregistrate în timpul meciurilor de la Euro 2024 din Germania. Federația Română de Fotbal este astfel responsabilă de comportamentul inadecvat al suporterilor în meciurile împotriva Ucrainei, Belgiei și Olandei.
România a fost sancţionată pentru rasism şi discriminare la Euro 2024. FRF trebuie să achite o amendă de 40.000 de euro

România a fost amendată pentru rasism şi discriminare la Euro 2024. Prin aceste măsuri, UEFA își propune să combată ferm rasismul și discriminarea în fotbalul european, având ca obiectiv principal transformarea stadioanelor în locuri sigure și respectuoase pentru toți suporterii. Toate amenzile aplicate la Euro 2024 subliniază angajamentul organizației de a menține un mediu sportiv corect și civilizat.

România a fost amendată pentru rasism şi discriminare la Euro 2024

Nu doar România a fost vizată de măsurile stricte ale UEFA. Federațiile de fotbal din Albania, Austria, Croația, Serbia, Slovenia și Ungaria au fost și ele amendate, sumele variind între 20.000 și 50.000 de euro, potrivit unui comunicat emis de Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA, transmite Digi Sport.

Citeşte şi: România, pe primul loc din UE la cei mai puțini ani de muncă până la pensie. Cine ne urmează pe podium

Pe lângă amenzile financiare, UEFA a impus și interdicții în ceea ce privește vânzarea biletelor către fanii vizitatori pentru meciurile oficiale viitoare. Totuși, aceste interdicții sunt suspendate pentru o perioadă de probă de doi ani și se vor aplica doar dacă în acest interval de timp se repetă incidente similare.

Citeşte şi: Apariție spectaculoasă în București. Care este animalul exotic care se plimbă prin parcurile din Capitală

Croația a primit cea mai severă amendă, în valoare de 50.000 de euro, pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor în meciurile împotriva Spaniei, Albaniei și Italiei. De asemenea, Slovenia, Ungaria, Serbia și Albania trebuie să achite fiecare câte 30.000 de euro pentru diverse incidente, iar Austria are de plătit 20.000 de euro din cauza unui banner cu mesaj de extremă dreapta afișat de fanii săi în meciul contra Poloniei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult