România se bucură de mai mult succes în piața automobilelor electrice, prin programul Rabla. Statisticile realizate la nivelul Uniunii Europene arată că România a depășit cu succes cifrele aduse de Polonia, mai exact, de țara care se bucură de o piață dublă în privința autoturismelor electrice, conform Profit.ro
Programul Rabla a stârnit interesul românilor. Acest program este considerat un real succes, fiind cel care a reușit să motiveze românii să achiziționeze automobile electrice. Acesta nu este singurul rezultat generat de programul Rabla! Mașinile vechi au fost eliminate treptat de pe stradă. Nu este un secret că mașinile vechi erau un principal factor de poluare al mediului înconjurător. Eliminarea treptată a folosirii acestora este obiectivul pe care programul Rabla l-a îndeplinit cu succes.
Conform cifrelor din piața auto, România se bucură de o creștere cu până la 83,5% în cadrul acestui segment de piață. Acest lucru este o dovadă a faptului că programul Rabla a reușit să stârnească interesul românilor de a conduce o mașină electrică, caracterizate prin tehnologie multiplă și confort. Mai mult de atât, românii se pot bucura de un mediu mai puțin poluat, dat fiind faptul că mașinile electrice sunt prietenoase cu natura și mediul înconjurător. Acestea sunt ușor de condus și permit oricărei persoane interesate să se deplaseze cu ușurință, chiar și costurile fiind unele mai reduse.
Te-ar putea interesa și: Șeful Stellantis avertizează că producărtorii europeni de mașini electrice vor fi loviți crunt de concurența din China. Motivul: „Chinezăriile” electrice sunt cu 40% mai ieftine! – DailyBusiness.ro
România a înregistrat o creștere mai mare față de Polonia și aproape dublă față de Ungaria în cadrul acestui segment de piață. Datele statistice evidențiate arată că interesul românilor a fost stimulșat cu succes de programul Rabla. Rezultatele sunt unele bune și la nivelul Uniunii Europene. Statisticile arată că există o creștere de până la 28%, această creștere având în spate 1,12 milioane de automobile electrice care au fost înmatriculate de oameni din diferite zone ale globului.
Având la bază 34,410 de autoturisme hibride, România se plasează pe locul 9 într-un top organizat la nivelul întregii Uniuni Europene. 2,08 milioane de mașini hibride au fost înmatriculate în România, acest lucru reprezentând o creștere de 8,6% față de anul 2021. Rezultatele sunt unele bune chiar și în privința creșterii care a avut loc la nivelul motorului clasic, cu benzină! Numărul înmatriculărilor a crescut cu până la 11,5%, în timp ce, la nivel UE, a existat o scădere semnificativă.