- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România ar putea intra pe deplin în Spațiul Schengen până la finalul anului 2024. Consiliul JAI poate aproba integrarea țării noastre în granițele terestre

25 Sep, 10:06 • Bocioacă Bianca
Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) ar putea aproba, în următoarea sa reuniune, integrarea României și a Bulgariei în granițele terestre ale Spațiului Schengen.
România ar putea intra pe deplin în Spațiul Schengen până la finalul anului 2024. Consiliul JAI poate aproba integrarea țării noastre în granițele terestre

Are șanse România să intre în Spațiul Shengen până la finalul anului? Potrivit programului anunțat de Consiliului Uniunii Europene, următoarea reuniune JAI este programată să se desfășoare în perioada 10 – 11 octimbrie 2024 în Luxemburg.

Potrivit agenției bulgare de presă Novinite anunță că discuțiile din domeniul Afaceri Interne s-ar desfășura pe data de 10 octombrie.

Citește și: Românii sunt pe locul 1 în Europa în topul vacanţelor de lux. Care sunt destinaţiile preferate

România și Bulgaria ar putea fi integrate în Spațiul Schengen

La acea dată, comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, alături de ministrul de Interne al Ungariei, țara care deține Președinția rotativă a UE, vor propune înlăturarea controalelor la granițele terestre ale Bulgariei și ale României.

În cazul în care această propunere va fi aprobată, România și Bulgaria vor beneficia de ridicarea controalelor la toate frontierele lor. Controalele la granițele aeriene și maritime au fost anulate deja, la data de 31 martie 2024.

Citește și: Țara noastră, la porțile Schengen. Ministrul Afacerilor Interne, mesaj clar pentru Europa: „România aplică toate regulile și legislația!”

Anunțul despre propunerea pe care o vor înainta comisarul european și ministrul ungar a fost făcut la Sofia, de Yordanka Chobanova, șefa Reprezentanței Permanente a UE în Bulgaria. Anunțul a fost făcut marți, 24 septembrie, în cadrul conferinței „The Cost of Non-membership of Schengen for the Single Market: Impact on Bulgaria and Romania”, potrivit ziare.com.