“Discutăm acum de transportoarele 4×4, practic, Automecanica Moreni ar putea să fie cel care produce şi cel care asigură mentenanţa pentru astfel de transportoare”, a afirmat ministrul.
“Mă aştept ca în urma diverselor acţiuni de audit organizate de mai multe companii interesate în dezvoltarea acestei capabilităţi aici, cei de la managementul Automecanica să acţioneze pentru a putea respecta aceste standarde şi, ulterior, să începem producţia cât mai repede. Ăsta este un exemplu, sunt mai multe companii care îşi doresc o colaborare, iar Ministerul Economiei, ca acţionar al Automecanica Moreni, va asigura tot sprijinul financiar şi operaţional pentru ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus Florin Spătaru.
La acest moment, la Automecanica Moreni nu se produce niciun tip de transportor, se face doar mentenanţă.
“Se face doar mentenanţă, avem şi proiecte în domeniul civil, construcţii metalice care se produc în halele de aici”, a precizat ministrul Economiei.
La evenimentul de la Moreni au fost prezenţi şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Prokopchuk Ihor, Iulian Chifu – consilier al premierului, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.
Ministrul Economiei a făcut o postare pe pagina sa personală de Facebook pentru a marca acest eveniment:
Automecanica Moreni a fost înfiinţată în 1968, sub numele de IAM, având ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roţi. Pe parcursul celor 54 de ani de activitate a realizat peste 15.000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh. Pe site-ul societăţii se arată că produsele fabricate la Uzina Automecanica Moreni au participat la multe misiuni de securitate şi stabilitate, de menţinere a păcii şi a ordinii publice în diferite ţări, precum Iugoslavia, Irak, Afganistan.
Automecanica Moreni este filială a Romarm, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.