- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România în prag de colaps financiar în 2025. Avertismentul teribil al unui economist de renume

18 Nov, 20:29 • Cornel Ghimeșan
România s-ar putea confrunta cu un colaps financiar în 2025, dacă nu sunt implementate măsuri urgente și eficiente, susţine Adrian Negrescu, un cunoscut consultant economic. Acesta avertizează că țara noastră se confruntă cu stagnare economică, alimentată de o combinație periculoasă de factori: scăderea consumului, inflația ridicată și un deficit bugetar uriaș. Printre măsurile care trebuie luate urgent se numără reducerea taxelor pe muncă, dar și actualizarea sistemului tichetelor de masă pentru ca puterea de cumpărare să crească.
România în prag de colaps financiar în 2025. Avertismentul teribil al unui economist de renume

Adrian Negrescu susţine că anuş 2025 ar putea aduce un colaps financiar pentru economia României. Conform unor analize economice recente, stagnarea economică devine tot mai evidentă, iar perspectivele sunt departe de a fi optimiste. Scăderea puterii de cumpărare, inflația ridicată și blocajele financiare cauzate de reducerea creditelor furnizor sunt doar cââiva dintre factorii care pot provoca o criză economică de proporţii, scrie bugetul.ro.

România ar putea intra în colaps financiar în 2025

Principalele elemente care indică o criză financiară sunt scăderea consumului intern, în condiţiile în care puterea de cumpărare a românilor continuă să se reducă, afectând sectoarele economice esențiale, deficitul bugetar ridicat, estimat să depășească 27 de miliarde de euro, declinul sectorului IT, un fost motor al economiei, şi creșterea numărului de firme închise, care duce la bocaje financiare și la reducerea accesului la credite.

Citeşte şi: Cât este ajutorul de înmormântare după noua lege a pensiilor. Care sunt condiţiile de acordare

În acest context, Adrian Negrescu vine cu câteva soluții. Una dintre cele mai importante este reducerea taxelor pe muncă, care ar stimula puterea de cumpărare și ar încuraja consumul intern. În paralel, actualizarea tichetelor de masă, în sensul ajustării valorii lor pentru a reflecta costurile reale ale alimentelor, ar sprijini familiile și ar contribui la revitalizarea economiei. În fine, controlul inflației presupune reducerea acesteiea, ca măsură esențială pentru a preveni erodarea veniturilor și accesul limitat la bunuri esențiale. În lipsa unor intervenții eficiente, riscurile unei recesiuni sunt tot mai mari, împingând România în colaps financiar. Investițiile de până acum și împrumuturile masive, de aproximativ 50 de miliarde de euro, nu au fost suficiente pentru a preveni declinul, mai susţine Adrian Negrescu.

Citeşte şi: Pensia minimă creşte de la 1 ianuarie. Cât vor primi în plus cei mai vulnerabili dintre seniorii români

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult