- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România dă lovitura! Arabia Saudită investește masiv și transformă țara noastră în „Poarta Europei”

24 Aug, 09:43 • Preda Silvia
România ar putea deveni curând „Poarta Europei”, datorită unei investiții uriașe în care este implicată Arabia Saudită.
România dă lovitura! Arabia Saudită investește masiv și transformă țara noastră în „Poarta Europei”

Fostul comisar european pentru Transporturi, Adina Vălean, transmite că Portul Constanța din România are șansa de a deveni „Poarta Europei”, informează capital.ro.

Rutele de transport vor fi redirecționate pentru a evita regiunile afectate de conflicte, iar Portul Constanța joacă un rol extrem de important în aceste schimbări.

Arabia Saudită, una dintre cele mai bogate țări din lume, își propune să dezvolte sectorul logistic din România.

România se pregătește să devină un punct strategic de acces pentru Europa

Luna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și omologul său saudit, Saleh Al Jasser, au semnat un Memorandum de Înțelegere, marcând astfel un pas important pentru cooperarea bilaterală în domeniul serviciilor logistice.

Portul Constanța, România
Portul Constanța, România

Citește și: Analiză surprinzătoare. Cum ar putea arăta economia României în 2030

„Documentul va contribui la dezvoltarea transportului intermodal în România”, a declarat atunci Sorin Grindeanu. „Am discutat despre implementarea celor mai noi metode de furnizare și operare a serviciilor logistice, accentuând importanța schimbului de experiență și armonizarea politicilor și reglementărilor în acest sector.”

Investiția arabilor în Portul Constanța este estimată la un miliard de euro, iar proiectul face parte dintr-o strategie de diversificare a rutelor de transport între Europa și Asia Centrală.

Adina Vălean a declarat că Marea Neagră reprezintă o rută de transport importantă.„Vestea bună pentru noi este că partea de intrare a acestui coridor către Uniunea Europeană este portul Constanța, este România în principal. Vom avea, cel puțin în Uniunea Europeană, planuri destul de avansate în această direcție”, a spus Adina Vălean la Antena 3 CNN.

„Asta înseamnă investiții puternice și tot ce am investit până acum va folosi pe viitor, pentru că un astfel de coridor mijlociu va deservi vă dați seama câte regiuni și ce importanță economică va avea pentru întreaga Uniune Europeană”, a explicat ea.

Vezi și: Facturile la energie s-au triplat! Există un truc simplu prin care poți face economie | E la îndemâna oricui