- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România exportă mai multe produse din tutun încălzit decât țigarete. Exporturile de tutun încălzit au atins cifra de 830 milioane de euro

28 Jun, 18:39 • Lupu Alexandra
Exporturile de tutun încălzit au depășit exporturile de țigarete din România. În 2022, exporturile totale de produse din tutun încălzit au ajuns la 830 milioane de euro, înregistrând o creștere de 13% față de 2021.
România exportă mai multe produse din tutun încălzit decât țigarete. Exporturile de tutun încălzit au atins cifra de 830 milioane de euro

Deficitul comercial al României este redus semnificativ de exportul de produse din tutun încălzit, informează digi24.ro. În 2022, exporturile de produse din tutun încălzit au depășit exporturile de țigarete.

Exporturile de tutun încălzit le depășesc pe cele de țigarete

În 2022, exporturile totale de produse din tutun încălzit au ajuns la 830 milioane de euro, înregistrând o creștere de 13% față de 2021. În același timp, exporturile de țigarele ale României s-au situat la 627 milioane de euro. Contribuția este una semnificativă pentru deficitul comercial, luând în considerare că statul român a încheiat anul 2022 cu un deficit de 34.09 miliarde de euro.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Țigările ajung la un nou preț record. Cât va trebui să scoți din buzunar pentru un singur pachet, începând cu luna iulie

Philip Morris România este un partener de încredere al României și contribuie semnificativ la reducerea deficitului comercial. Peste 90% din producția fabricii din Otopeni este exportată în 54 de țări de pe 5 continente. Fabrica a fost transformată într-o unitate de ultimă generație, care se concentrează, în principal, pe produse din tutun încălzit, după o investiție de 600 milioane de dolari.

Toate aceste informații arată că România joacă un rol important în strategia PMI de a construi un viitor fără fum. Mircea Scăunașu, Director General, Philip Morris Romania a relatat că, în 3 decenii, compania a investit peste 1 miliard de dolari și a avut un impact pozitiv asupra economiei din țară.

„De 30 de ani construim în România. În aceste trei decenii am investit peste un miliard de dolari, am angajat forță de muncă locală și am avut un impact pozitiv asupra economiei Românești.

Fabrica din Otopeni este una dintre cele mai moderne unități la nivel global și a doua la nivel european din punct de vedere al producţiei de consumabile, după fabrica PMI din Bologna.

Produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă sunt importante în egală măsură pentru sănătatea publică și pentru economia românească, iar impactul activității noastre nu este vizibil doar în plan local.

Suntem relevanți și în alte piețe unde sunt exportate consumabile fabricate în România, destinate produselor fără fum”, declară Mircea Scăunașu.

Produs tutun încălzit
Produs tutun încălzit

Cercetările realizate de PMI arată că produsele fără fum sunt mai puțin nocive decât țigările. Totodată, ele reprezintă o alternativă mai bună pentru fumători.

Organizatorii și experții din mai multe țări europene solicită o legislație care să facă o distincție clară între produsele fără fum și țigări. Mai multe state, precum Suedia, Japonia și Marea Britanie, au decis să trateze în mod diferit produsele fără fum, raportându-se la cât de dăunătoare sunt pentru sănătate.

„Cercetările arată că, atunci când fumătorii au acces la produsele alternative și primesc informații corecte despre acestea, mulți dintre ei aleg să facă o schimbare.

În țări precum Japonia, peste o treime dintre fumătorii adulți au adoptat deja tutunul încălzit. Potrivit celui mai recent raport al Institutului Japonez al Tutunului, consumul de țigări a scăzut cu 44% în 5 ani de la introducerea produselor din tutun încălzit, cea mai mare scădere înregistrată vreodată în această țară.

Acest lucru se reflectă și în exporturile în creștere ale României către Japonia, în ceea ce privește tutunul încălzit. Există, însă, și cazuri precum Mexic, țară care a interzis de curând importurile de țigări electronice și tutunul încălzit, o decizie în urma căreia vor avea de suferit în primul rând fumătorii mexicani, care vor fi privați de accesul la produse fără fum, fundamentate științific.

România va continua să exporte produse din tutun încălzit către acele state care înțeleg să le ofere fumătorilor adulți o alternativă mai puțin nocivă la continuarea fumatului”, afirmă Dragoş Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris Romania.

Citește și despre următorul subiect: Lovitură pentru români! Țigările electronice ar putea fi interzise în spațiile publice închise. Proiect de lege

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci