- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, față în față cu aderarea la Schengen. Nicolae Ciucă: „Este vorba de o decizie politică”

18 Oct, 15:01 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă confirmă când ar putea fi anunţată aderarea României la Schengen şi pe terestru
România, față în față cu aderarea la Schengen. Nicolae Ciucă: „Este vorba de o decizie politică”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut vineri noi declaraţii despre aderarea României la Schengen terestru. Oficialul susține că această decizie ar putea fi luată după un Consiliu JAI.

Noi detalii despre Schengen

Nicolae Ciucă a precizat că următorul Consiliu JAI va avea loc în decembrie. Premierul Marcel Ciolacu a spus că şi el crede că până la finalul anului se va lua această decizie.

Citește și: Joi se ia decizia finală pentru aderarea la Schengen. Moment istoric pentru România

Liderul liberal a mai explicat că şi ministrul de externe şi ministrul de interne au derulat toate procedurile tehnice care s-au finalizat şi au fost recunoscute la ultimul Consiliu JAI.

Nicolae Ciucă, despre Schengen
Nicolae Ciucă, despre Schengen

Mai mult, ministrul de interne din Austria a făcut o declaraţie care face parte şi din rezoluţia summit-ului Partidului Popular European de joi. În anunțul său se transmite că România şi Bulgaria îndeplinesc toate standardele tehnice ale Schengen.

În momentul de faţă, este vorba de o decizie politică. Pentru această decizie politică, eu ieri am vorbit cu comisarul Hahn, reuşind să detaliem tot ceea ce s-a petrecut până acum şi ce urmează să se întâmple, astfel încât să se ia decizia finală.

Ca tare, există perspective foarte bune pentru ca această decizie să fie anunţată într-un Consiliu JAI. Consiliul este în decembrie”, a precizat Ciucă. ”Până atunci, noi continuăm să întreprindem toate demersurile necesare, politic, astfel încât să finalizăm acest proces de aderare la Schengen”, a completat el.

Citește și: Ziua Z pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI decide azi dacă România îndeplinește condițiile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult