- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, față în față cu o reformă fiscală. Ministrul Economiei anunță ce se va întâmpla cu taxele și impozitele românilor

17 Jun, 10:50 • Bumbeneci Diana
Ministrul Economiei spune ce se va întâmpla cu taxele și impozitele românilor începând cu anul 2025. O reformă fiscală este luată în calcul.
România, față în față cu o reformă fiscală. Ministrul Economiei anunță ce se va întâmpla cu taxele și impozitele românilor

Modificare majoră la nivelul întregii țări! Guvernul a confirmat că va implementa o reformă fiscală după alegeri. Ministrul Economiei, Radu Oprea a vorbit depre reforma fiscală. Oficialul a oferit detalii cu privire la schimbările resimțite de români.

România, față în față cu o reformă fiscală

Ministrul a ținut să transmită că reformele fiscale fac parte din PNRR, și vor fi discutate public, în mod transparent, cu implicarea mediului de afaceri și a tuturor părților relevante.

Radu Oprea, ministrul Economiei, a subliniat că noua reformă fiscală nu trebuie să genereze teamă în rândul românilor, pentru că nu va fi vorba de măriri de taxe.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a spus Radu Oprea, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Mai mult de atât, ministrul spune că reforma fiscală ce va fi pusă în dezbatere publică, nu presupune scumpiri, așa că românii pot sta liniștiți.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Este un jalon în PNRR, care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii.

Suntem într-un an de campanie electorală. Pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje. Însă, dacă mă uit pe alte studii care vorbesc despre felul în care antreprenorii din România percep mediul de afaceri, vedem că acolo gradul de încredere sporește, ceea ce înseamnă că economia românească merge într-o direcție bună.

Și eu cred că lucrul acesta este important. Faptul că vom avea creștere economică, faptul că vom avea cum să susținem economia românească și economia românească să susțină la rândul ei toate investițiile de care avem nevoie în serviciile publice, cum ar fi cele din sănătate, cum ar fi cele din învățământ, din educație”, a spus ministrul Economiei.

Radu Ștefan Oprea, ministrul Economiei
Radu Ștefan Oprea, ministrul Economiei

Tot mai mulți români se întreabă și dacă se va trece la impozitare progresivă în România. Pe marginea acestui subiect, Radu Oprea a vorbit și despre impozitarea progresivă.

„O impozitare progresivă, dacă ne uităm în țările care sunt în zona euro, spre exemplu, și unde, dacă ne uităm la impozitare, vedem că sunt valori destul de mari pe anumite zone, constatăm că există deduceri foarte importante și atunci statul, ca să poată să-și atingă obiectivele din politicile publice, vine cu o zonă de deduceri importante. (…) Ele trebuiesc văzute într-un pachet, dar, în același timp, împreună cu deducerile fiscale, astfel încât lucrurile să se întâmple și să obținem acele obiective din politicile publice și din programele de guvernare care sunt votate de cetățeni, pentru că suntem într-un an electoral”, a mai spus ministrul.

Vezi și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...