România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Mai exact, ocupă poziția 29 în Atlasul Gustului și a fost jurizată de 50.000 de experți în alimentație, care lucrează an de an la realizarea acestei enciclopedii culinare și votează în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice.
România poate fi considerată a fi una dintre cele mai bune țări din punct de vedere culinar. Foarte mulți străini care au pășit în țara noastră s-au declarat a fi îndrăgostiți de ceea ce au găsit în restaurantele noastre.
Ai putea fi interesat și de: Bucureștenii pot comanda acasă masa de Crăciun 2023. Cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu costă 99 de lei, dar porţia de sarmale te lasă fără bani de cadouri
1. Ciorbă rădăuțeană
2. Sarmale
3. Bulz
4. Salam de Sibiu
5. Babic
6. Cașcaval afumat
7. Fasole bătută
8. Papanași
9. Ciorbă de fasole cu afumătură
10. Telemea de Ibănești; potrivit Digi24.
Aceste mâncăruri au devenit foarte populare pentru străini. Foarte multe restaurante se bucura de vizitele oamenilor din America, state europene sau chiar și din Asia. Cultura românească a început să capete un contur considerabil și să se facă cunoscută prin prisma tradițiilor pe care le are, pentru că România este, într-adevăr, o țară autentică.
Multe interviuri ale oamenilor din alte țări declară ca s-au îndrăgostit de această țară. Mai mult decât atât, sunt oameni străini, turiști, care ajung din greșeală în diferite orașe ale acestei țări, în diferite locuri care conferă peisaje de neuitat, pentru ca relieful pe care România îl are este aproape inegalabil.
România este o țară care nu este apreciată atât de mult de către proprii locuitori, dar este apreciată mai mult de turiștii care aleg să își petreacă vacanțele aici, iar gastronomia noastră este una dintre principalele cheițe care atrag. Cu siguranță, turismul se va dezvolta din ce în ce mai mult, pentru că țara noastră a început a fi din ce în ce mai mult apreciată și promovată.
Ai putea fi interesat și de: Români de succes! După 10 ani de țări străine, au revenit acasă, unde au dat drumul la afaceri: „Dacă nu ieșim din zona de confort, nu avem cum să creștem și să ne dezvoltăm profesional”