Orașul care, potrivit celor de la National Geographic, nu trebuie ratat în 2025 este Brașov, inclus în traseul de drumeție Via Transilvanica. Traseul străbate România pe o distanță considerabilă – 1.400 de kilometri, de la Putna (județul Suceava) la Drobeta-Turnu Severin (Mehedinți), notează romaniatv.net.
Includerea orașului transilvănean pe lista ”must see” este cu atât mai onorantă cu cât selecția realizată de National Geographic include locuri ce au reputație turistică mondială de foarte multă vreme, printre care orașul mexican Guadalajara, capitala Thailandei, Bangkok, și regiunea Northland din Noua Zeelandă.
Includerea Brașovului pe lista obiectivelor turistice de top a fost anunțată, cu mândrie, inclusiv pe rețelele de socializare. ”De curând, publicaţia National Geographic a realizat un clasament cu 25 de destinaţii din lume de neratat în anul 2025. Printre locaţii extraordinare din Guatemala, Mexic sau Thailanda, se află şi un oraş de la noi din ţară! Din România, Braşov se află pe listă şi împarte locul cu Via Transilvanica drept destinaţii care sunt musai de vizitat în anul care vine. Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicaţii de profil recomandă traseul nostru la nivel internaţional, iar asta se vede deja pe traseu, pentru că avem tot mai mulţi drumeţi din afară care vin să ne cunoască ţara”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Asociaţiei Tăşuleasa Social.
Realizatorii listei descriu Brașovul drept un oraș medieval care aparține regiunii Transilvania, o regiune cu un farmec cu totul aparte datorită satelor rustice și pădurilor seculare. Este menționată, de asemenea, porțiunea Terra Saxonum a traseului Via Transilvanica, ținutul sașilor. Terra Saxonum începe în localitatea Archita, apoi continuă prin câteva sate săsești din județul Mureș, ajunge în Sighișoara, apoi merge prin județul Sibiu, până la Micăsasa.
”Orașul medieval Brașov este poarta de acces către regiunea Transilvania, un tărâm al pădurilor străvechi, al satelor rustice și al vârfurilor Carpaților. Cu noul său aeroport—primul din România în ultimii 50 de ani—ținutul lui Dracula devine mai accesibil. Explorează regiunea de-a lungul traseului Via Transilvanica, un traseu de drumeție finalizat în 2022, care se întinde pe 1.400 de kilometri, de la granița cu Ucraina până la Dunăre. Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin sate săsești și prin orașul din secolul al XII-lea, Sighișoara, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și fortărețe dacice”, se arată în prezentarea orașului Brașov de pe site-ul National Geographic.
Tot Brașovul se află în topul celor mai frumoase 25 de destinații din lume ale anului 2024, realizat de Tripadvisor. Este singurul loc din Europa inclus în acest top!
Brașov este unul dintre cele mai mari și mai vechi orașe ale României. Se află la poalele muntelui Tâmpa, din masivul Postăvaru, și ar fi fost întemeiat la începutul secolului 13. Orașul are numeroase atracții turistice – Biserica Neagră, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Turnul Alb, Turnul Negru, strada Sforii și multe altele. La 30 de kilometri de Brașov se află castelul Bran, popular în toată lumea datorită legendei lui Dracula.