- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România nu se dă bătută în lupta pentru aderarea la Schengen! Victor Negrescu îi cere lui Karl Nehammer să nu mai blocheze aderarea

24 Nov, 11:50 • Fundeanu Madalina
Victor Negrescu i-a trimis o scrisoare cancelarului austriac, Karl Nehammer, în care îi cere să nu mai blocheze aderarea României la spațiul Schengen. Acesta demonstrează că românii merită aderarea.
România nu se dă bătută în lupta pentru aderarea la Schengen! Victor Negrescu îi cere lui Karl Nehammer să nu mai blocheze aderarea

Chestorul Parlamentului European Victor Negrescu i-a trimis o scrisoare cancelarului austriac, Karl Nehammer, în care îi cere să nu mai blocheze aderarea României la spațiul Schengen, conform Antena 3 CNN.

O nouă încercare de a-l convinge pe Karl Nehammer să nu blocheze aderarea României la Schengen

„România îndeplinește de peste 12 ani toate criteriile specifice Spațiului Schengen. În pofida acestui lucru, aderarea țării mele la zona de liberă circulație a fost blocată fără niciun fel de justificare legală. Din nefericire, anul trecut, când toate argumentele au fost de partea României, prin veto-ul aplicat de Austria, parcursul țării mele spre spațiul Schengen a fost blocat, deși România este mai pregătită din punct de vedere tehnic decât Croația.

Argumentele prezentate de guvernul dumneavoastră nu privesc România, și afectează din păcate o relație de prietenie extraordinară care leagă Austria de țara mea de foarte mulți ani. În motivarea refuzului, reprezentanții Austriei au prezentat date declarate eronate de către Comisia Europeană despreun flux de migranți care ar trece prin țara noastră și au fost solicitate verificări suplimentare”, arată Victor Negrescu în scrisoarea adresată Cancelarului Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, precum și ministrului federal de interne Gerhard Karner.

Citește și: Ministrul Economiei a discutat despre cât de mult pierde România din cauza neapartenenței la Schengen. „Economia românească pierde cel puțin 0,5% din PIB doar din cauza întârzierilor în vamă”

Schengen
Schengen

Eurodeputatul român precizează că Raportul de analiză de risc 2022/2023 al Frontex nu prezintă nicio dovadă concludentă în ceea ce privește trecerile ilegale din Balcanii de Vest, în special prin România.

Negrescu afirmă că România a realizat o serie de demersuri care arată clar faptul că românii merită în Schengen.

„Românii nu au nimic cu Austria, iar România nu este responsabilă pentru ceea ce nu funcționează în spațiul Schengen și în politică europeană de migrație și azil, sau pentru evenimentele geopolitice care cauzează un flux migratoriu.

Țara noastră asigură protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene și a dezvoltat soluții care pot fi aplicate în comun la nivel european pentru a ne asigura că țările noastre nu sunt afectate de migrația ilegală. De aceea, aderarea României la spațiul Schengen poate fi doar o valoare adăugată pentru UE. (…)

Fac apel, astfel, domnule cancelar, la analizarea obiectivă și tehnică a argumentelor prezentate. Ele prezintă realitatea și confirmă necesitatea ca anul acesta, în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne, România să fie primită în spațiul Schengen. În speranța că această scrisoare să producă efectul scontat, vă asigur de disponibilitatea mea la dialog privind acest subiect important pentru Uniunea Europeană, Austria și România”, încheie Negrescu.

Cu ocazia vizitei efectuate în Austria, chestorul Parlamentului European a avut întâlniri de lucru cu primarul general și guvernator al Vienei, Dr. Michael Ludwig, cu omologul său, Însărcinatul Special pentru afaceri globale al Cancelarului Federal Karl Nehammer, ambasadorul Peter Launsky-Tieffenthal, dar și cu diferiți reprezentanți și decidenți din guvernul federal și ministerul de interne austriac.

Vezi și: Marcel Ciolacu susține decizia de a da în judecată Austria dacă votează, din nou, împotriva aderării României la Spațiul Schengen!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...