Steenstrup spune că știe totul despre piaţa românească din anul 2010 şi că este nevoie, în această zonă, de energie verde la preţuri accesibile pentru omul de rând în viitorul apropiat. Acesta a mai adăugat că pentru dezvoltarea acestui obiectiv, România este deosebit de atractivă, chiar dacă pe pieţele din Danemarca şi Germania există deja o tradiţie îndelungată a energiei verzi, Polonia şi România sunt pieţele energetice ale viitorului european, scrie Ziarul Financiar.
Directorul Eurowind și-a păstrat echipa de dezvoltare în România încă din 2010. Compania a finalizat primul parc eolian de atunci şi are în plan un parc eolian de 3 GW pe care se aşteaptă să îl construiască înainte de anul 2030.
Mai citește și: Europa va deveni independentă de gazul Rusiei în maximum 4 ani. Anunțul vine din partea CEO-ului ENGIE. Care este planul
Pe lângă Dobrogea, Eurowind vrea să se extindă în toată ţara. Legat de dezvoltare, ceea ce s-a schimbat în ultimul an este faptul că toată lumea şi-a dat seama că nu mai putem aștepta timp de 7 sau 8 ani pentru a construi un parc eolian.
Este nevoie de o energie verde accesibilă, dat fiind faptul că gazele rusești nu mai sunt disponibile iar europa vrea să devină independentă din punct de vedere energetic. Totuşi, Steenstrup crede mulţi dintre cei implicați în aceste proiecte au început cu o mentalitate foarte răbdătoare.
„Ştim că nu ne mai putem grăbi. Pe lângă asta, România nu este un loc greu de operat din cauza birocraţiei. Nu este cu nimic mai greu de operat în acest spaţiu decât în Italia sau Franţa, spre exemplu”, a completat acesta.
Legat de proiecte, primul pe care compania vrea să îl finalizeze anul viitor va fi de 50 MW. România va rămâne o prioritate pentru Eurowind Energy, spune directorul, una dintre cele mai importante 4 pieţe în care firma operează. În prezent, aceștia își desfăşoară afacerile în 16 pieţe diferite.
„De asemenea, avem o tradiţie în ceea ce priveşte dezvoltarea de proiecte. Ne place să explorăm pieţele tinere, care sunt încă dificile. Alte pieşe, cum ar fi Germania, sunt deja saturate. De aceea am venit în România în 2010 şi de atunci am rămas aici.”, a încheiat Joachim Steenstrup.
Te-ar mai putea interesa și: Preț RECORD pentru certificatele de poluare! 12.000 de uzine și fabrici, afectate. Care este planul Uniunii Europene