De la începutul războiului, februarie 2022, până la momentul actual, contractele de muncă din domeniul construcțiilor au atras, aproximativ, 57% din totalul acestor contracte, acestea fiind analizele efectuate de Ziarul Financiar, informații furnizatede Inspecția Muncii. Din cele 7.000 de contracte individuale, 4.000 dintre acestea sunt semnate în România în domeniul menționat.
Vezi mai multe despre: Conflictul dintre Rusia și Ucraina, un motor de deficit economic pentru statul român. Sorin Grindeanu: “S-au făcut cheltuieli în România, extra, de când a început acest conflict.”
Compania de la Bacău care produce ferestre și uși îl are ca și proprietar pe Adrian Gârmacea, companie ce poartă numele de Barrier, iar acesta s-a încumetta să angajeze oamenicare au venit din zona de război.
„Am avut doi ucraineni angajaţi, cărora le-am făcut acte, dar care au plecat într-o perioadă de şase luni de la angajare. România este doar un popas în migraţia lor, nefiind atractivă nici măcar pentru români, cu atât mai puţin pentru cei care sunt în mişcare şi care au plecat de acasă.”, a declarat Adrian Gârmacea, conform celor de la Ziarul Financiar.
Duă cum am menționat, foarte mulți urainieni au găsit în România un cămin temporar sau poate unul care să le ofere o ședere permanentă, astfel că primăvara anului 2023 a înregistrat un număr de peste 3,69 de milioane de ucrainieni care au migar în statul român. Dintre aceștia, 121.000 au aplicat pentru ședere, 1.500 pentru locuri de muncă la ANOFM, iar 740 dintre aceștia au găsit un loc de muncă.
Vezi mai multe despre: Circulația prin vama Isaccea, oprită total. Rușii au lansat noi atacuri cu drone în Ucraina, în apropierea graniței cu România. Exploziile, vizibile de la Isaccea