- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România riscă să piardă agricultura! Canicula devine o amenințare crucială

11 Jul, 12:37 • Bumbeneci Diana
România se confruntă cu o criză! Specialiștii avertizează asupra pericolului iminent care amenință agricultura, în urma ultimelor fenomene meteorologice extreme.
România riscă să piardă agricultura! Canicula devine o amenințare crucială

Vremea neprietenoasă a avut un impact devastator în țară, iar consecințele sunt pe cale să devină evidente. Experții emit avertismente severe privind pericolul care amenință sectorul agricol, după ce România a fost lovită de diverse fenomene meteo în ultimele luni.

România riscă să piardă agricultura

Mii de fermieri din întreaga țară luptă pentru a-și salva culturile și investițiile. Seceta și furtunile violente care au lovit mai multe regiuni au lăsat în urmă un adevărat dezastru. Cele mai afectate județe până acum sunt Teleorman, Olt și Constanța. Fermierii, disperați, cer ajutor de urgență.

Specialiștii trag un semnal de alarmă privind temperaturile record, furtunile violente, grindina și seceta, care descriu un scenariu dezastruos pentru agricultori. Fenomenele meteo severe din ultimele luni au afectat grav recoltele. Aproape jumătate dintre agricultorii asigurați au raportat pagube, conform specialiștilor.

Citește și: Temperaturi fără precedent în România. A fost emis un nou COD ROȘU de caniculă

Au fost avizate nu mai puțin de 2.400 de daune de către experți, ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au lovit anumite regiuni ale țării. Agra Asigurări, lider național în asigurările agricole, a anunțat cifre record pentru perioada 2023-2024. În luna iunie 2024, au fost înregistrate peste o mie de avize de daună de la fermierii care au raportat pierderi semnificative la nivelul culturilor, stabilind un nou record.

agricultură
agricultură

Agricultura, afectată de fenomenele meteo severe din România

Horia Adrian-Lupu, Director General Agra Asigurări, promite sprijin pentru cei care se confruntă cu situații dificile. Potrivit acestuia, au fost achitate despăgubiri pentru aproximativ 80% din dosarele deschise.

„Dintre cele 5.880 de polițe emise, peste 41% dintre asigurați au avizat daune. Suntem dedicați să sprijinim fermierii în momentele dificile, iar până în prezent am achitat despăgubiri pentru dosarele deschise în proporție de 80%.

În aceste perioade caracterizate de instabilitate climatică, este important ca fermierii să fie complet protejați și să aibă o plasă de siguranță financiară pentru a-și putea continua afacerile în parametrii optimi”, a transmis Horia Adrian-Lupu, Director General Agra Asigurări.

Citește și: Meteo 11-13 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în România

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult