- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România se topește! A fost emisă alertă de caniculă severă! Zonele afectate

10 Jul, 09:49 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie confirmă o nouă alertă de caniculă severă. Iată zonele afectate astăzi.
România se topește! A fost emisă alertă de caniculă severă! Zonele afectate

Miercuri este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de caniculă valabilă în Capitală și în nouă județe din țară. Restul țării se află sub avertizare Cod galben. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță zonele afectate.

O nouă alertă de caniculă

Potrivit ANM, miercuri, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Citește și: Pensii iulie 2024. Banii ajung diferit la pensionari luna aceasta. Anunț CNPP

Cod de caniculă
Cod de caniculă

În restul țării este în vigoare o avertizare Cod galben. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33-37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii transmit că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Cum va fi vremea JOI:

În țară, joi, valul de căldură va fi persistent. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 39 de grade; minimele termice vor caracteriza o noapte tropicală și vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 17 și 25 de grade (cu valori mai mici în zonele depresionare). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, pe arii restrânse la munte, precum și în sudul și estul teritoriului. Vântul va fi în general moderat în regiunile sudice și sud-estice, slab în celelalte zone, dar va avea și intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

În București, valul de căldură va fi persistent. Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei, dar cu probabilitate redusă pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat ziua, apoi va sufla slab.

Citește și: Proiect dezbătut în Senat. Se oferă două noi zile libere plătite în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult