- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România se transformă în cuptor în luna iulie 2024! Prognoza Accuweather care a băgat spaima în toată lumea

28 Jun, 19:29 • Cornel Ghimeșan
Prognoza Accuweather. Luna iulie va transforma întreaga țară într-un adevărat cuptor, iar termometrele vor înregistra temperaturi record.
România se transformă în cuptor în luna iulie 2024! Prognoza Accuweather care a băgat spaima în toată lumea

Prognoza AccuWeather pentru luna iulie este de-a dreptul îngrijorătoare în ceea ce privește temperaturile înregistrate în România. Meteorologii au avertizat cu privire la o serie de recorduri de caniculă, care vor face ca acestă vară să fie una de neuitat pentru locuitorii din București și din întreaga țară.

Citește și: Alertă de călătorie în destinația de vacanță iubită de toți românii! MAE trage un semnal de alarmă

Pe data de 1 iulie 2024, termometrele vor arăta 39 de grade Celsius în Capitală, iar minimele nu vor scădea sub 22 de grade Celsius. Această căldură extremă va continua și în primele zile ale lunii, cu temperaturi de 38 de grade marți, 34 de grade miercuri, 36 de grade joi, și 34 de grade vineri, urmate de un weekend mai puțin torid, dar totuși cu 34 de grade.

În perioada 8-14 iulie, conform specialiștilor de la AccuWeather, temperaturile vor rămâne ridicate, în jurul valorii de 30 de grade Celsius. În săptămâna următoare, 15-21 iulie, temperaturile vor fi în continuare peste medie, cu maxime de 32 de grade Celsius. Această tendință caniculară se va menține și la finalul lunii iulie, când temperaturile vor oscila între 30 și 31 de grade Celsius.

Această perioadă de caniculă extremă nu este doar o curiozitate meteorologică, ci și o provocare serioasă pentru angajatorii din România. O mare parte din țară se află sub avertismente de cod portocaliu, cu temperaturi care se apropie de pragul de 40 de grade Celsius în umbră. Astfel de condiții reprezintă o amenințare reală pentru cei care lucrează în aer liber, impunând necesitatea asigurării unor condiții speciale de muncă pentru protecția angajaților.

AccuWeather, compania americană de prognoză meteorologică, are o istorie îndelungată de peste 61 de ani în domeniu. Fondată în 1962 de Joel N. Myers, în timp ce era student la meteorologie, compania a devenit rapid un nume de referință în furnizarea de prognoze precise și detaliate la nivel global. Cu sediul central în Ferguson Township, Pennsylvania, AccuWeather are birouri în diverse orașe majore din Statele Unite și din întreaga lume, inclusiv în Montreal, Tokyo, Beijing, Seul și Mumbai.

Citește și: Top stațiuni balneare din România pentru tratamente personalizate, în funcție de afecțiune, în 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult