- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va avea o nouă autostradă! Anunțul așteptat de milioane de români. Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor”

03 Jun, 20:51 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu anunță că România va avea încă o nouă autostradă. Ministrul Transporturilor are vești excelente pentru șoferi.
România va avea o nouă autostradă! Anunțul așteptat de milioane de români. Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor”

Ministrul Transporturilor

, Sorin Grindeanu, a mers la Paşcani, pe şantierul autostrăzii Moldovei, şi a oferit detalii privind stadiul lucrărilor pe A7 şi A8. Oficialul de la MT anunță construcția pentru o nouă autostradă în România.

O nouă autostradă va fi construită

„În ce priveşte A8, există unele semne de întrebare şi e normal să le aibă unii.(…) A8 rămâne proiect prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Autostrada A8 va fi construită din bani europeni, ca să fie cât se poate de clar.

Când terminăm o documentaţie o şi scoatem la licitaţie. În acest moment, pentru A8 avem deja contract atribuit de la Leghin la Târgu Neamţ, este vorba de capătul estic al A8. Este în licitaţie şi Leghin-Pipirig. Se termină documentaţia şi studiile de fezabilitate pe celelalte patru tronsoane rămase ca să trecem Carpaţii. (…) Partea de la Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni este la fel de importantă, pentru că va face legătura spre Chişinău, SF-ul se termină pe parcursul acestui an, deci până la finele lui 2025 vom putea scoate la licitaţie şi această legătură„, a declarat, luni, ministrul Sorin Grindeanu.

Citește și: Se construiesc mai multe drumuri de mare interes pentru milioane de români. Sorin Grindeanu: ,Am avizat proiectul”

Autostrada A7 Paşcani-Ploieşti va fi gata până la sfârşitul anului viitor

Ministrul a oferit detalii şi despre A7 Paşcani-Ploieşti, precizând că unele tronsoane vor fi gata încă din acest an, dar că până la sfârşitul anului 2025 se va circula pe întreaga autostradă.

Sorin Grindeanu anunţă că Guvernul va aproba o hotărâre privind drumul expres Brăila-Focșani

„La sfârşitul anului viitor se va circula pe autostradă de la Paşcani până la Bucureşti. Avem un constructor bun, foarte bun, român, care din cele 13 loturi are în execuţie zece şi care ne-a obişnuit să termine înainte de termen toate lucrările”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Sunt vești excelente și pentru românii interesați de Autostrada Sibiu-Pitești. Cea mai grea și mai complexă autostradă din România, despre care se tot vorbește după Revoluție, intră într-o nouă etapă complexă. Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, autostrada este finalizată aproape 70%, iar din toamnă urmează noi licitații.

Este anunțul momentului despre cea mai așteptată autostradă din România
„Când am venit la Ministerul Transporturilor, am venit să vorbesc și despre Sibiu-Pitești. Despre traversarea Carpaților se vorbește de peste 30 de ani, de la Revoluție. Când am venit la Ministerul Transporturilor, din cele 5 loturi de pe traseul Sibiu-Pitești, pe 3 din ele nu erau semnate contractele, dar noi construiam autostrada de 30 de ani…

Acum, cu studiul de fezabilitate finalizat, în toamnă, intrăm în licitație. Nu avem cum să anticipăm ce zice studiul de fezabilitate. Ceea ce am făcut important cu studiul de fezabilitate este că, din costul imens care era – în jur de 8 miliarde de euro – , soluțiile adoptate și discutate cu proiectanții au dus la înjumătățirea sumei. Să așteptăm studiul de fezabilitate, la toamnă, și aflăm prețul, durata și așa mai departe”, a anunțat ministrul Sorin Gridneanu în cadrul unei declarații anterioare.

Vezi și: Este anunțul momentului despre cea mai așteptată autostradă din România. Sorin Grindeanu: „Se vorbește de peste 30 de ani, de la Revoluție”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult