Anul 2026 va marca apariția primei clădiri de birouri ce beneficiază de un sistem revoluționar de alimentare cu energie telurică, potrivit zf.ro.
Te-ar putea interesa și: Triplă creștere a energiei electrice în România. A ajuns la 4.551 lei pe MWh
foto: energie telurică
În această clădire, care va funcționa după un sistem de alimentare cu energie telurică, va fi Infineon Technologies România, unde vor lucra circa 2000 de angajați.
Proiectul One Technology District, situat în apropierea stației de metrou Pipera, de pe bd. Dimitrie Pompeiu, va găzdui operațiunile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, pe o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătraţi (cu terase), dintre care 3.000 mp destinați laboratoare şi punând la dispoziție 280 de locuri de parcare, menționează sursa citată.
One United Properties este compania care va investi în acest proiect uriaș, iar acesta nu va fi conectat la rețeaua de gaze. Proiectul prezintă un sistem de climatizare geo-exchange, care va acoperi integral nevoile de încălzire şi răcire ale chiriaşului, tehnologie cu un randament foarte ridicat și extrem de prietenoasă cu mediul.
Această metodă nu emite dioxid de carbon sau alte gaze poluante, care ar pueta duce la efectul de seră, tocmai de aceea este una dintre cele mai curate și nepoluante.
„Colaborarea cu Infineon Technologies, cel mai mare producător de semiconductori din Germania şi una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel mondial, este o realizare semnificativă atât pentru compania noastră, cât şi pentru piaţa locală.
Este o confirmare a statutului Bucureştiului ca piaţă extrem de atractivă pentru companiile internaţionale, care înţeleg valoarea construcţiilor sustenabile, o piaţă performantă inclusiv pe acest segment al birourilor”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.
Mihai Păduroiu a mai explicat că proiectul are sisteme de ultimă generație, care poziționează clădirea în fruntea dezvoltărilor de birouri sustenabile din Europa. Aceasta este o mare realizare pentru viitorul sustenabil al României.
„Avansăm în acest proiect odată cu obţinerea autorizaţiei de construire şi facem primii paşi în dezvoltarea primei noastre clădiri de birouri bazate exclusiv pe sistemul geoexchange, prin care eliminăm complet orice legătură şi dependenţă de gaze.
Toate sistemele de ultimă generaţie folosite oferă o eficienţă energetică extraordinară, poziţionând clădirea în fruntea dezvoltărilor de birouri sustenabile din Europa”, adaugă Mihai Păduroiu.
Te-ar putea interesa și: Alertă națională. Producția de energie a României s-a prăbușit