- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va exporta lapte şi peşte în China. Noi oportunităţi pentru producătorii locali

02 Jul, 16:51 • Cornel Ghimeșan
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat semnarea a două protocoale la Beijing, care vor permite exportul de lapte și pește în China. Această inițiativă deschide noi orizonturi pentru producătorii români, oferindu-le acces la una dintre cele mai mari piețe de consum din lume.
România va exporta lapte şi peşte în China. Noi oportunităţi pentru producătorii locali

România va exporta lapte şi peşte în China. Între 30 iunie și 4 iulie 2024, o delegație românească a fost prezentă în China pentru a consolida parteneriatul de cooperare dintre cele două națiuni. În cadrul acestei vizite, marți, 2 iulie, au fost semnate protocoale ce vor facilita exporturile de produse lactate și piscicole pe piața chineză. Aceasta este o oportunitate majoră pentru producătorii locali, care își vor putea extinde vânzările și vor putea beneficia de o cerere crescută din partea consumatorilor chinezi.

România va exporta lapte şi peşte în China

Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, a semnat protocolul pentru produsele lactate exportate în China și protocolul privind inspecția, carantina și cerințele sanitare pentru produsele acvatice sălbatice destinate exportului, scrie bugetul.ro. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea conformității cu standardele sanitare și fitosanitare internaționale.

„Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate şi produse piscicole din România pentru piata chineză. O delegaţie din ţara noastră se află între 30 iunie şi 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză”, a transmis Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citeşte şi: Un turist român a fost şocat de preţul unei porţii de hamsii în Eforie Nord: „Am luat micul dejun în stil mediteranean”

Anul acesta marchează 75 de ani de relații diplomatice între România și China, un moment semnificativ în istoria cooperării bilaterale. În perioada 21-22 aprilie 2024, Alexandru Bociu a primit o delegație chineză condusă de vice-ministrul Lyu Weihong, care a inclus reprezentanți ai Administrației Generale a Vămilor chineze.

„Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuţii, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal, şi pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare şi fitosanitare, respectiv a accesului pe piaţă al produselor agricole. În acest context, în data de 21 aprilie, preşedintele ANSVSA a însoţit delegaţia chineză într-o vizită la o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitaţia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing şi de a continua discuţiile”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Citeşte şi: Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de români stau la coadă pentru ea. Este mai bună decât Coca Cola

Semnarea acestor protocoale reprezintă un pas major pentru producătorii români, care acum au șansa de a se extinde pe o piață cu un potențial imens de creștere. Aceste inițiative vor contribui semnificativ la dezvoltarea economică a țării și la creșterea exporturilor, consolidând poziția României pe piața internațională.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult