- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va fi lovită de o puternică furtună electrică. ANM anunță zonele afectate

12 Aug, 09:51 • Bumbeneci Diana
Furtună electrică în România. Meteorologii anunță ce zone vor fi afectate.
România va fi lovită de o puternică furtună electrică. ANM anunță zonele afectate

După două luni caniculare, august se prezintă a fi o lună capricioasă, cu temperaturi ridicate și ploi puternice în cea mai mare parte a țării. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie confirmă că perioadele de caniculă excesivă vor alterna cu precipitații în cantități mari, iar perioada următoare, țara va fi vizată și de o furtună electrică.

Furtună electrică în România

Meteorologii au emis prognoza pentru această lună, iar în București, vremea va fi călduroasă, ultimele zile din august fiind caniculare, cu temperaturi ce urcă până la 38 de grade Celsius.

În ultima zi din august, ne vom aștepta la o furtună electrică. Meteorologii anunță că, pe 31 august, temperaturile vor începe să scadă, cu o maximă de 28 grade Celsius și o minimă de 16 grade Celsius.

Citește și: Meteo 12-18 august. Meteorologii ANM anunță ce temperaturi vor fi în România toată săptămâna

Furtuna este un fenomen meteorologic, care constă în ploaie și descărcări electrice (fulgere și trăsnete), însoțite aproape întotdeauna și de vânturi puternice, de peste 75 km/h, adică gradul 9 pe scara Beaufort (74,9 km/h, 20,8 m/s).

furtună electrică
furtună electrică

România se confruntă și cu un val de caniculă, fiind în vigoare o alertă meteo. ANM a emis o avertizare de tip cod galben de caniculă și disconfort termic. Avertizarea este valabilă pentru zilele de 11 și 12 august, vizând în special sudul Crișanei, Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade. Valul de căldură va persista în sud-vest și sud și în zilele următoare”,a anunțat ANM.

Ai mai putea citi: Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult