- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii afectați de inundații primesc ajutoare pentru refacerea caselor. Marcel Boloș: „Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru”

16 Sep, 10:01 • Bumbeneci Diana
Ministrul Boloș anunță că românii afectați de inundații primesc sprijin. Guvernul alocă fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de viituri.
Românii afectați de inundații primesc ajutoare pentru refacerea caselor. Marcel Boloș: „Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru”

Guvernul

anunță că planifică alocarea unor fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţiile care au lovit Galaţiul. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Sprijin pentru românii afectați de inundații

“Ne-am angajat să folosim toate resursele disponibile şi, de aceea, vom aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor. Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru, astfel încât toţi să-şi poată regăsi pacea şi stabilitatea de dinainte de acest dezastru”, a scris duminică ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

inundații Galați
inundații Galați

Vezi și: Marcel Boloş dă vestea cea mare pentru 4 milioane de români. Este oficial: „Cu respect, pentru seniorii României”

Conform declarațiilor oficialului, românii care au fost grav afectați de inundaţii nu vor fi lăsaţi să înfrunte această pierdere singuri. “Nu va fi uşor, dar vom fi alături de voi la fiecare pas. Nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a mai arătat Marcel Boloş.

Șase persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care s-au produs în ultimele zile în judeţul Galaţi. În continuare, pompierii sunt la fața locului și caută persoanele date dispărute, dar și animalele care au reușit să supraviețuiască viiturilor.

inundații
inundații

Zonele afectate de inundații rămân sub alertă meteo

„ Ploile s-au oprit, la Vaslui s-a lucrat pe malul acumulării Mușat, unde era risc, s-a dat mesaj Ro-alert, apele sunt acum în scădere acolo. La Galați, unde a fost cod portocaliu nu au fost probleme semnificative

În Iași s-a evacuat apa dintr-o parcare și câteva curți, dimineață au fost șapte intervenții acolo.

Nu vor mai fi extinse sau prelungite codurile meteo, ne vom concentra în Galați și Vaslui pentru sprijinul populației pentru scoaterea apei, curățirea caselor si distribuirea de apă și alimente.

Sunt 5000 de gospodării, adică minim 15.000 de persoane afectate, dar nivelul de afectare diferă.

Nu pot pune că e risc de boli, dar oamenii care au fîntâni și nu sunt racordați la rețelele de apă au fost sfătuiți să nu bea din fântâni până nu sunt curățate și dezinfectate”, a declarat Arafat.

Vezi și: Marius Budăi face anunțul major pentru milioane de români. Ce adeverințe se iau în calcul la „mica recalculare” din 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult