- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii au început să cumpere produse second-hand de lux

13 Dec, 12:35 • Gorgorin iulia
Piața produselor second-hand de lux la mâna a doua a întregistrat, în ultimii ani, o dezvoltare explozivă la nivel global, tendință care se observă și în România. Consumatorii produselor de lux sunt mai mult tineri și preferințele clienților se îndreaptă către bijuterii, genți și ceasuri de lux la mâna a doua.
Românii au început să cumpere produse second-hand de lux

Românii au început să investească în produse second-hand de lux. Tot mai multe persoane optează în ultima perioadă pentru articole de îmbrăcăminte și accesorii de tip vintage.

Evaluată la 32,61 miliarde de dolari, conform Research And Markets.com, această piaţă este estimată să ajungă la valoarea de 51,77 miliarde de dolari până în 2026.

Trendul de creștere accelerată pe acest segment se observă și în România.

Numărul celor interesați de produsele de lux pre-owned s-a dublat în ultimii trei, patru ani”, observă Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet. De altfel, pe reţelele sociale sunt numeroase grupuri în care se pun la vânzare produse utilizate, dar în stare foarte bună.

Citiți și: Săraci, dar cu stil! Românii cumpără în număr tot mai mare haine second hand de lux! Versace, Moncler Gucci sau Prada sunt brandurile preferate

Tinerii români au început să cumpere produse second-hand de lux

„Consumatorii produselor de lux se schimbă”, comentează platforma germană Statista.com. Aceștia sunt din ce în ce mai tineri, preponderent din Generaţia Z şi Millennials, cu afinitate către shoppingul online, în defavoarea magazinelor tradiționale, și atenți la aspectele sociale și de mediu.

Și în România, clienții care preferă produsele de lux, deținute anterior de alte persoane, se încadrează în aceeași categorie:

„Pentru segmentul ceasurilor de lux, clienții sunt preponderent bărbați, care se situează în intervalul de vârstă 35-44 de ani, iar pentru gențile semnate de designeri renumiți clienții se încadrează în aceeași categorie de vârstă, dar sunt 68% femei”, explică CEO-ul CreditAmanet.

Cosmin Popovici dezvăluie că preferințele clienților se îndreaptă în proporție de peste 65% spre bijuteriile din aur, urmate de ceasurile de lux, gențile de lux și bijuteriile cu diamante. Conform sursei citate, o geantă semnată de un designer renumit, un inel cu diamante sau un ceas de lux sunt produse care pot avea un preț exorbitant, pe care multe categorii de clienți nu sunt dispuse să-l plătească. Piața produselor second-hand reprezintă alternativa cea mai convenabilă.

Gențile și ceasurile de lux la mâna a doua, o investiție inteligentă

second-hand
second-hand

Gențile de lux nu mai sunt în prezent doar un accesoriu menit să completeze o ținută, ci sunt considerate tot mai mult ca o investiție inteligentă, mai ales dacă sunt achiziționate pre-owned.

Creșterea inflației și insecuritatea economică au determinat clienții să identifice noi tipuri de investiții, mai sigure. Gențile și ceasurile de lux, la fel ca bijuteriile din aur sau cele cu diamante, oferă avantajul protecției contra efectelor inflației.

„În ultimii patru ani, numărul celor interesați să investească în produse de lux pre-owned s-a dublat, decizie explicabilă în contextul actual. Aceste produse sunt considerate investiții smart, pentru că nu numai că își păstrează valoarea inițială, ci o și cresc în timp. Cel mai scump ceas de lux vândut de CreditAmanet a fost un Rolex Daytona. L-a cumpărat un client din străinătate cu aproximativ 70.000 de euro. Astăzi, acest ceas valorează peste 100.000 de euro”, explică Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet.

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, în octombrie, segmentul second-hand al pieţei de ceasuri de lux va înregistra o creştere de 75% până la finele acestui deceniu şi va reprezenta aproape jumătate din piaţa totală, datorită tinerilor cumpărători care vor alimenta această tendință.

De asemenea, studiul prognozează o explozie a numărului de ceasuri vândute online comparativ cu magazinele tradiţionale, o continuare a migraţiei mărcilor spre produse mai scumpe şi o piaţă care este susţinută de consumatorii tineri care văd ceasurile de lux drept investiţii.

Citiți și: Criza afectează și cele mai mari companii. Zara intră pe piața second-hand din 3 noiembrie!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci