- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii au luat cu asalt magazinele pentru coșurile de Paște. Prețul unui astfel de cadou ajunge și la 2.600 de lei

03 May, 22:33 • Fundeanu Madalina
Goana după cadouri de Paște în 2024. Cele mai apreciate daruri rămân celebrele coșulețe cu dulciuri, vin și preparate tradiționale.
Românii au luat cu asalt magazinele pentru coșurile de Paște. Prețul unui astfel de cadou ajunge și la 2.600 de lei

Majoritatea românilor au făcut deja cumpărăturile pentru masa de sărbători, dar nici cadourile de Paște nu sunt de neglijat. Cele mai căutate daruri rămân în continuare coşurile cu preparate tradiţionale, vin şi dulciuri, conform Antena 3 CNN.

Goana după cadouri de Paște

Coșurile de Paște pot fi oferite celor dragi sau angajaţilor din companii. Aceste cadouri pline de bunătăți specifice Sărbătorilor Pascale au fost și anul acesta cele mai căutate în rândul românilor.

Bugetele alocate pentru aceste cadouri faimoase sunt, pe de altă parte, semnificativ mai mari în comparație cu anul trecut.

„Perioada aceasta de sărbători este una aglomerată ca în fiecare an pentru noi cei care lucrăm cu ciocolata. Am avut foarte multe comenzi pentru pralinele în formă de ouă, unele mai mari, altele mai mici în funcție de cum a avut fiecare companie bugetul”, a declarat Roxana Știrbu, proprietar atelier ciocolată.

„Cele mai solicitate au fost cele cu vin și cozonac, însă noi completăm cu specialități din brânzeturi maturate și carne, produse local”, a spus Alina Iancu, promoter brânzeturi și vinuri locale.

Ai mai putea citi și: Cât a crescut prețul la ouă în magazine chiar înainte de Paște. Este de necrezut! 

coșuri de Paște
coșuri de Paște

Prețul pentru un astfel de cadou porneşte de la 200 de lei şi poate depăşi cu lejeritate suma de 1.000.

„Coșurile de anul acesta au fost în jur de 200-250 de lei. Clienții au alocat, în general, cam același buget față de anul trecut. Un pic mai crescut pentru că și prețurile noastre au crescut cu 10% față de anul trecut”, a precizat Roxana Știrbu, proprietar atelier ciocolată.

Cel mai scump coș oferit a costat 2.600 de lei în 2024

„S-a simțit o scădere între 15 si 20 %, însă prețul pe cadou a rămas aproximativ la fel. Pentru angajat undeva la 250 de lei, iar pentru top management până la 2.500 de lei”, a declarat Alina Iancu, promoter brânzeturi și vinuri locale.

„Cu ce ne-am obișnuit noi în atâția ani de comerț cu cadouri de sărbători este că în fiecare an clientul își dorește ceva nou, special și mai ales clientul care revine în același loc și atunci este foarte important ca în fiecare an compoziția cadourilor tale să fie diferită”, a spus și Georgiana Ciocirlan, proprietar magazin.

Vezi și alte știri: Bugetul românilor pentru Paște este la limită. Care este bugetul pentru cumpărături în 2024