Românii au rămas cu buza umflată, după ce au crezut în mai multe promisiuni de câștig prezentate în mediul online! O femeie păgubită a relatat într-o postare pe Facebook că i s-au garantat venituri de 700 euro, simplu și rapid, dar cu toate acestea, a rămas cu buzunarele goale, relatează ziare.com.
O femeie păgubită a relatat pe Facebook că, în urmă cu două luni, a fost contactată de o prietenă, care i-a propus o metodă sigură și rapidă prin care poate face venituri. Autorul postării susține că, la început nu i-a acordat atenție, însă după ce cunoștința a venit cu mai multe dovezi, s-a gândit să se alăture „proiectului”.
Așa cum arată informațiile relatate de victimă, proiectul se numește Gift of Legacy. El este foarte popular în România și are deja zeci de mii de jucători. Femeia precizează că, pentru a intra în joc, este nevoie să donezi 100 euro către un alt membru deja înscris, dar mai mult decât atât, să aduci alți doi participanți.
Te-ar putea interesa și: Țeapa uriașă pe care a luat-o un român la închirierea unui apartament! Și fără locuință și cu banii luați. „Un contract nu se semnează într-o pizzerie!”
„Știu că o să fiu criticată, dar îmi asum!Acum 2 luni de zile, m-a contactat o veche cunoștință, pentru a-mi propune o metodă de a face un venit rapid și sigur!
La început nu i-am dat importantă, apoi mi-a arătat dovezi cât a câștigat și m-a băgat într-o grup unde toată lumea laudă „proiectul”.Mi s-a garantat câștig de 700 euro, risc 0. Singura condiție era să donez 100 euro către un membru deja intrat în joc și să aduc 2 oameni, care să intre și ei în joc, iar dacă nu aduc mi s-a spus că voi fi ajutată să găsesc”, se arată în postarea redactată pe Facebook.
Femeia păgubită precizează că nu a ajuns să primească banii promiși, pentru că „jocul s-a blocat”. Victima spune că, în ciuda faptului că a cerut explicații pe grup, pentru a afla de ce nu a primit câștigul garantat, a fost restricționată.
„Deja suntem blocați de mult timp și nu avem nici o șansă să convingem alte persoane să intre și la rândul lor alte persoane.Când am intrat în joc mi s-a garantat că este 100% iar venitul nu este impozitat pentru că scrie pe extrasul de cont donație sau cadou.
Pe lângă faptul că am pierdut 100 euro, am adus și încă două persoane care au pierdut 100 euro și sunt supărate pe mine pentru că le-am băgat în joc.
După ce am cerut explicații pe grup, de ce se garantează câștig, de ce se menționează că este risc 0, am fost blocată. Aș putea să îi acționez în instanță pe cei care promovează această schemă piramidală, care ulterior am aflat că este ilegală?”, povestește femeia.
În secțiunea de comentarii, mai mulți internauți s-au declarat uimiți de faptul că aceste scheme funcționează în continuare. Un membru al grupului de Facebook precizează că, la ora actuală, există multe posibilități de informare cu privire la aceste „jocuri piramidale”, care ar scuti românii de la atâtea țepe financiare.
„Eu nu pot să înțeleg cum în 2023, unde există atâtea și atâtea posibilități de informare despre aceste jocuri piramidale, au fost mereu o grămadă și văd că sunt în continuare, încă mai sunt persoane care cad pradă acestor nenorociți!
Risc 0 este doar atunci când plătești 0. Plus de asta când menționezi cadou, donație pe extrasul de cont nu se mai poate încadra la înșelăciune! Așa au scăpat mereu acești infractori din acest joc ilegal!”, spune un membru.
„Pe vremea Caritasului profesorul de fizică ne-a desenat pe tablă schemă Ponzi și cum o să rămână proștii fără bani.
Ne-a spus „mergeți acasă și rugați părinții să nu intre în schemă!”, noi fiind la internat, departe de casă, până am ajuns acasă cu trenul s-a oprit și Caritas, banii duși au fost.
Ca să primești tu 700, mai trebuiau găsiți câteva mii de proști, dar cu bani. Cam greu”
„Clasicul joc piramidal care se bazează pe visul românului de a se îmbogăți peste noapte. Nu numai că este ilegal, dar nu are nici o șansă de câștig. Matematic este un șarpe care își mănâncă coada”
„Cum să te îmbogățești cu 100 de euro, cineva trebuie să piardă, oameni fără gândire, dă și o lumânare, să fie pomană!”
„Faceți reclamație la poliție. Dați o declarație în care spuneți numele persoanelor implicate și arătați dovada plății. Cu cât mai multe reclamații, cu atât mai bine. Pe viitor suflați și în iaurt”
Citește și despre următorul subiect: Românii au cheltuit 6,3 miliarde de euro pe cumpărături online în 2022. 66% din utilizatorii de internet din România au plasat cel puțin o comandă