- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care au carduri de energie riscă să-și piardă banii. Se întâmplă chiar pe 1 iunie!

31 May, 21:37 • Fundeanu Madalina
Anunț important pentru românii care au carduri de energie! Aceștia riscă să piardă banii de la 1 iunie.
Românii care au carduri de energie riscă să-și piardă banii. Se întâmplă chiar pe 1 iunie!

Românii care au carduri de energie, dar nu au cheltuit toți banii de pe acestea, riscă să rămână fără ei. Cardurile vor expira sâmbătă, pe data de 1 iunie. Așadar, astăzi este e ultima zi în care banii se pot folosi pentru plata energiei, conform Capital.ro.

Cardurile de energie expiră pe 1 iunie

31 mai este ultima zi în care se pot plăti facturile la căldură și electricitate cu banii de pe aceste carduri de energie. Guvernul a prelungit termenul de valabilitate cu două luni.

„Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024, indiferent de sumele rămase neutilizate”, a transmis MIPE.

Dacă aveți nevoie de detalii suplimentare privind aceste carduri de energie și modul în care se folosesc, puteți suna la linia de call center a Companiei Naționale Poșta Română, la numărul 0319966. Astfel,puteți obține și îndrumări pentru corectarea situațiilor care au determinat declararea lor ca fiind neeligibili.

Termenul de valabilitate al cardurilor a fost extins

Pe data de 31 martie, Guvernul a prelungit cu două luni termenul de valabilitate al cardurilor de energie, finanțate din bani europeni.

Potrivit declarațiilor premierului, mai mult de 2,8 milioane de gospodării au primit carduri de energie. Familiile care erau eligibile au primit 1.400 de lei, în două tranșe.

Ai mai putea citi: APIA, anunț de interes major pentru fermieri. Mai au timp doar până pe 7 iunie!

carduri de energie
carduri de energie

Compania Națională Poșta Română se ocupă de emisia și distribuirea cardurilor, dar și de furnizarea de informații referitoare la procesul de emitere, distribuire și utilizare a acestora.

De asemenea, Poșta mai este responsabilă și pentru sesizările primite.

Cine beneficiază de carduri de energie

Românii vulnerabili care au beneficiat de carduri de energie pentru a plăti facturile la energie sau încălzirea locuinței sunt:

  • Pensionarii cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și cu venituri lunare de până la 2.000 de lei
  • Persoanele pensionare cu pensie de invaliditate și cu venituri lunare de până la 2.000 de lei
  • Persoanele, atât copii cât și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare de până la 2.000 de lei
  • Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei conform prevederilor Legii nr. 277/2010, republicată, inclusiv modificările și completările ulterioare
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social conform prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, inclusiv modificările și completările ulterioare

Vezi și: Firmele din România care nu respectă o lege importantă riscă amenzi usturătoare! Schimbări majore de la 1 iunie