- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Banii intră în cont la sfârșitul lunii septembrie

27 Aug, 17:10 • Preda Silvia
Programul Tomata va continua și anul viitor. Beneficiarii ajutorului de stat așteaptă acum a doua tranșă din cei 3.000 de euro pentru minim 1.000 mp.
Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Banii intră în cont la sfârșitul lunii septembrie

Legumicultorii vor primi a doua tranșă de bani pentru Programul Tomata la sfârșitul lunii septembrie, după ce prima tranșă de 1.500 de euro a intrat deja în conturi. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, la TVR 1, că a agreat cu legumicultorii o serie de modificări care se vor aplica de anul viitor la Programul Tomata, scrie agrointel.ro.

A doua tranșă pentru Programul Tomata din 2024 se va achita la sfârșitul lunii viitoare.

Am luat decizia fără precedent și anul acesta ca fermierii să primească pe Programul Tomata cei 3.000 de euro în două tranșe iar dacă în alți ani se așteptau banii până în octombrie-noiembrie, noi am achitat deja prima jumătate 1.500 euro urmând ca la sfârșitul lui septembrie să achităm și diferența”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în emisiunea Agrostrategia.

Programul Tomata. Prima tranșă de 1.500 de euro a intrat deja în conturi

A doua tranșă pentru Programul Tomata din 2024 se va achita la sfârșitul lunii septembrie
A doua tranșă pentru Programul Tomata din 2024 se va achita la sfârșitul lunii septembrie

Citește și: Se schimbă banii! Ce se întâmplă cu bancnotele euro

Plățile pentru Programul Tomata 2025 nu se vor mai limita la maxim 3.000 mp ca în prezent ci sumele se vor achita pe întreaga suprafață.

Cred că vom schimba de anul viitor finanțarea programului de legume în spații protejate. Astfel se va acorda o subvenție pe fiecare mie de metri pătrați.

Aici vorbim, poate să fie între 1.500 și 2.000 lei, astfel încât fermierii care au 7.000 mp decât să fie limitați la 3.000 de euro/ 3.000 mp să poată încasa pe toată suprafața, adică o subvenție pe suprafața totală.

Condiția nu mai este ca toată suprafața să fie tomată, decât 50% din suprafață să fie cu roșii și să avem tot timpul anului și celelalte legume pentru că a-ți văzut că în anumite perioade ale anului avem anumite penurii la anumite legume”, a mai spus ministrul.

Vezi și: Care este, de fapt, diferența de taxe între PFA și SRL în 2024. Puțini știu asta!