- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care primesc 15.000 de lei în mână din partea statului. Guvernul Ciolacu a dat vestea

23 Sep, 22:42 • Bugiu ⁠Ana Maria
Guvernul Ciolacu va oferi 15.000 de lei românilor. Fondurile provin din resurse europene, iar măsura va fi discutată în curând în ședința de guvern.
Românii care primesc 15.000 de lei în mână din partea statului. Guvernul Ciolacu a dat vestea

Guvernul român va oferi un sprijin financiar de 15.000 de lei pentru familiile afectate de inundații, destinând acești bani pentru achiziția de electrocasnice noi. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că măsura va fi discutată în ședința de guvern, iar fondurile provin din resurse europene, potrivit capital.ro.

„Sper ca miercuri să avem şedinţa de guvern, în primă lectură dacă nu şi aprobat, un nou sprijin pe care îl dăm familiilor afectate, 15.000 de lei pentru fiecare familie pentru cumpărarea de electrocasnice”, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și: Guvernul României vrea să reducă taxarea pe muncă. Ar putea românii să mai rămână cu bani în buzunar

foto: Ciolacu

Românii care primesc 15.000 de lei în mână din partea statului. Guvernul Ciolacu a dat vestea

România va primi 1,5 miliarde de euro din fondul de coeziune al Uniunii Europene pentru refacerea infrastructurii și a gospodăriilor afectate de inundații.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a discutat săptămâna trecută cu liderii din Polonia, Cehia, Austria și Slovacia despre alocarea a 10 miliarde de euro pentru statele central-europene afectate. Ajutorul va proveni din fondurile de coeziune și de solidaritate, iar inițiativa de accesare a acestor fonduri a fost susținută de europarlamentarii liberali.

„România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la această întâlnire crucială, într-un moment în care românii afectați au nevoie urgentă de sprijin. Premierul Ciolacu are de dat o explicație acestor oameni.

Rezoluția care a permis accesarea acestor fonduri a fost inițiată și susținută de europarlamentarii PNL. Trebuie să rămânem uniți și să acționăm rapid pentru ca viața oamenilor din zonele afectate să revină cât mai repede la normalitate”, a anunțat, vineri, prin intermediul rețelelor sociale.

Viitura de pe Dunăre se va apropia de România în jurul datei de 28-29 septembrie, cu un debit maxim estimat între 9200 și 9500 metri cubi pe secundă. În prezent, debitul Dunării este în creștere și se preconizează că va atinge 8500 metri cubi pe secundă pe 25 septembrie, aproape dublu față de valorile actuale.

În zona Baziaș, debitul va continua să crească, atingând valori maxime între 28 și 29 septembrie. Autoritățile lucrează la măsuri de apărare împotriva inundațiilor, care vor asigura o gestionare sigură a viiturii, aceasta urmând să se răspândească pe parcursul a până la 7 zile după ce va ajunge în zona Baziaș.

Te-ar mai putea interesa și: Combustibilul, una dintre grijile românilor. Guvernul României propune creșterea subvenției la acciza pentru motorină